Schüssler só. Szelíd gyógyulás tetőtől talpig , hajtól körömig , testtől lélekig.

Szelíd gyógyulás tetőtől talpig , hajtól körömig , testtől lélekig
Manapság egyre inkább teret hódítanak a sejtközpontú gyógymódok. Dr. Schüssler szerint az egészség alappillére nem más, mint a jól működő sejtek.
Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális, igen egyszerű gyógymódot:  a szervezetben - természetes körülmények között - előforduló 12 ásványi sóval végzett terápiát.  A Schüssler féle sók az élet szempontjából nélkülözhetetlenek, fontos alkotó elemei és energiaforrásai az emberi testnek,  Ezek az anyagok fontos elektrolitként működnek, tehát bioelektromos összeköttetést biztosítanak a sejtek között. A szervezet minden sejtjében, a vérben, a nyirokfolyadékban, az izmokban, a fogakban, inainkban és kötőszövetekben megtalálhatók.. Alapvetően befolyásolják, szabályozzák a hormonrendszer és anyagcsere-folyamataink működését, a lelki és pszichés funkciókat.
A Schüssler-só alapfilozófiája:
A ma embere életvitelének köszönhetően egyre fokozottabban ki van téve az egyes ásványok és nyomelemek hiányának! Minden heveny vagy idült idegi, lelki vagy testi megerőltetés, stressz megterheli a szervezetet és felborítja annak elektrolit-egyensúlyát, ami előbb-utóbb bizonyos ásványi sók hiányát okozza. Hasonló hatása van a helytelen életmódnak, az egészségtelen táplálkozási szokásoknak is. A leggyakoribb kockázati tényezők: az egyoldalú táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás, mozgásszegény életmód, oxigénhiány. Az ásványi anyagok hiánya esetén legtöbbször  nem az a baj, hogy az egyén nem visz be a tápcsatornájába elegendő asványi sót, hanem hogy a szervezet nem képes azt a sejtekbe beépíteni. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy még nagyobb adagban tömjük az emberekbe pl. a magnéziumot vagy a vasat, - hiszen ezzel újabb terhelést adunk a szervezetnek - hanem a szervezetet kell képessé tenni arra, hogy be tudja építeni  az adott anyagot sejtszinten.

 


A Schüssler-sók homeopatikus adagolásával a sejtek ásványi anyag háztartása – információsan is - helyrebillen, ebben különbözik a boltokban általában kapható ásványi anyag készítményektől (pl. egy magnézium vagy egy vas tablettától). A készítmények hatására javul a vér összetétele és a sejtek anyagcseréje. Segítségükkel a kötőszövetekből könnyebben távoznak az ott lerakódott salakanyagok és mérgek, a folyadékháztartásra is kedvező hatást gyakorolnak, harmonizálják a sejtek és az idegrendszer működését.
A homeopátiás higításnak köszönhetően a sók „finom információi” már a szájban, a nyálkahártyán keresztül azonnal „felszívódnak” a véráramba, bekerülnek az információs rendszerbe, amelyen át eljutnak minden sejthez. Ez a módszer hatékonyságának, egyszerűségének és olcsóságának köszönhetően nagy népszerűségre tehetne szert.
Például a Silícea  - a szilícium homeopátiás készítménye - ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a kellemetlen, zavaró ingerek ellen. „Felszívja” a gyulladásos folyamatokat. Bőrre, fogakra, a hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik.  Az elsavasodás, a reuma, az orrvérzés esetén is segít.  Lelki, szellemi szinten rendező hatású szer, ezért ajánlott a szétszórt,  feledékenységre hajlamos, illetve koncentrációzavarokkal küszködő embereknek.
A Natrium phosphoricum savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely hat a vesében és az epehólyagban képződő homokképződésre és serkenti az anyagcsere-folyamatokat, gyomorégés, túlsavasodás, reuma, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj, valamint minden, az elsavasodásra visszavezethető megbetegedés gyógyítására alkalmas.
A tünetek alapján szorgos hozzáértéssel meg lehet keresni, hogy melyik sót vigyük be a szervezetbe, de félő, hogy a több lehetőség közül nem lehet biztonságosan kiválasztani a megfelelő szert. Meghatározó lehet az is, hogy milyen hígításban – milyen potenciált – alkalmazunk. Ha nem jó a választás a szer nem hat, a drága idő telik, a bizalmát pedig könnyen elveszti a panaszos.
A Schüssler-sók és a számítógép ...
Nagy biztonsággal segíthet a választásban a CORE komputeres biofizikai állapotfelmérő rendszer, mely a XXI. Század legmodernebb – fájdalommentes és gyors – elemző és kezelő készüléke. Segítségével az egyén számára a legtökéletesebb Schüssler só meghatározásával és kombinált alkalmazásával rövid idő alatt is szép sikerek érhetők el.
A hajhullással, fejbőrpanaszokkal hozzám fordulók személyre szabott terápiájában is gyakran és sikeresen alkalmazom a Schüssler-sókat. Tudjuk, hogy a fejbőr és a haj panaszai esetén a terápiának nemcsak a fejbőrt, hanem a szervezetet, az energiarendszert és a lelket is érintenie kell.

 

 

A Schüssler sókkal a bajok igazi gyökerét tudjuk megszüntetni.
Kis Éva

 

 

Holisztikus hajgyógyász, skalpdiagnoszta

 

 

Nice Hajgyógyászat

 

 

06-20/9640-830

 

 

 

 

zp8497586rq
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!