Miután már elegünk van hajhullásból érdemes ezt elolvasni. Számos oka lehet, mi ezekből egy párat fogunk felsorolni, és a problémákra hasznos és praktikus megoldásokat kínálunk.

szódabikarbóna
 

szódabikarbóna egyedülálló tisztító tulajdonságokkal bír, ezért alkalmanként hajunk ápolására is használhatjuk, hogy megtisztítsuk a kereskedelmi forgalomban kapható samponok kémiai és vegyi összetevőitől. Ha kipróbáljuk, látni fogjuk, hogy a szódabikarbóna kiválóan működik mint a hajápolás egy hagyományos módszere vagy mint egy alkalmi kezelés.
A szódabikarbóna egy igen erős lúg, átlagosan 9-es a pH-ja. Éppen ezért, ha túl sokat használunk belőle, akkor a hajunkat legyengítheti, a hajszálakat eltörheti. Ennek ellensúlyozására a legjobb megoldás az almaecet, amit ha a haj átöblítésére használunk, akkor normalizálja annak pH-értékét.

 

ricinusolaj egy kis ételolajjal

Nagyon hasznos kis házi praktika, nőknek és férfiaknak egyaránt. Előkészítése nagyon egyszerű, és akár otthon is a legtöbb hozzávalók megtalálható. Azért is keverjük étolajjal fele-fele arányban, hogy könnyebben felvihető a hajra, és könnyebben ki is jön. pl: 1dl ricilus+1dl étolaj. Persze ez csak megközelítő, mivel hajhossztól is függ.
Ezt a csodapakolást 1 óráig hagyjuk rajta, fedjük le hajsapkával, vagy ha nincs otthon, akkor celofánba tekerjük be, és utána törölközővel fedjük le. Az eredmény hihetetlen. Tartást, fényességet, és kellemes tapintást ad a hajnak.
 

Citrom és víz

Egyszerűen a vízbe facsarjunk bele egy egész citromot. Ha rostot is tartalmaz, azt nehéz lesz kimosni később a hajból. Ajánlott előtte átszűrni.  Dörzsöljük bele a fejbőrbe hagyjuk rajta 5-10 percig és öblítsük le, ezáltal kevésbé lesz zsíros a haj.

 

 

barna sör és tojássárgája
 

2dl sört kel egy tojássárgájával összekeverni és 5-10 percig rajtahagyni,utána pedig alaposan kimosni. ez a csodaszer fényt ad a hajnak,és táplálja a hajat. Az eredmény nagyon hatásos. Ha még eredményesebb hatást akarsz, akkor  gliss kur oil nutirive samponnal most ki mert így sokkal puhább lesz. 

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!