És a lakást 10 forintból tisztává lehet varázsolni? Ráadásul környezetkímélő módon? Se szeri, se száma a különböző takarítószereknek a boltok polcain, szinte már választani sem tudunk, hiszen mindegyik kecsegtet valami plusz tulajdonsággal. Végül bevásárlókosarunkban landol 5-6 féle vegyszer. Legyünk őszinték: mindegyiket minden alkalommal használjuk, vagy csak porfogókat gyűjtünk?

A szakértők is óvnak a túlzásba vitt tisztaságmániától, a tisztítószerek ugyanis többet árthatnak, mint használnak: a vegyi hatóanyagok allergiás tüneteket, bőrirritációt okozhatnak. A túl steril környezet a gyermekek számára sem egészséges, hiszen a nem velük született immunitás csak a baktériumokkal való érintkezés hatására tud kialakulni.mosodio

A szintetikus tisztítószerek térhódítása a környezetre is károsan hat: a vegyszerek a felhasználásuk során a lefolyón keresztül a szennyvízbe kerülnek. A vegyi anyagok önmagukban is allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyekből, sok anyag pedig egymással kölcsönhatásban járul hozzá az allergiás megbetegedés kialakulásához. A szintetikus vegyszerek emellett mérgezést is okozhatnak. A mosószerek, súrolók és vízkőoldók jellemzője, hogy irritálja a bőrt, a szemet, egyesek savakat, lúgokat tartalmaznak, amelyek a bőrrel való érintkezéskor sebeket okozhatnak. A mosószerek nagy mennyiségben tartalmaznak felületaktív anyagokat, kémiai fehérítőket, fertőtlenítőszereket. Ezek is mind a bőr allergiás reakcióit eredményezik.

Mit lehet tenni?
Az ember egyik legalapvetőbb igénye a tisztaság, de nem mindegy milyen áron éri el. Ma már alternatív készítmények is léteznek, amelyek bio- és környezetbarát termékek, s amelyek gyengébbek, könnyebben lebomlanak, növényi alapúak és összetevőik nem mérgezőek.


És mindig szó esik arról, hogy ezek a szerek drágábbak, de ha kicsit utánaszámolunk, az áruk nem is kerül sokkal többe a vegyszerekkel teli társaiknál, és ha egyszer kipróbáltuk őket, arra is rá kell jönnünk, hogy sokkal tovább tartanak.

Hogyan kerülhet egy mosás 38 forintba? Használjon mosódiót! A legalább 50 mosásra elegendő adag alig 1200 forintba kerül, illatosításhoz pedig mosóparfümöt  ajánlunk. Egy ilyen ára 2100 Ft, de 150 mosásra elég, hiszen csak pár cseppet kell a mosógép öblítőtartályába adagolni.

A mosogatás is csak 3 forintba kerül, hiszen egy 500 ml-es flakont legalább 250 alkalommal lehet használni. És egy általános tisztító, ami valamennyi vízálló felületet, mint pl.: munkalapok, konyhabútorok, csempék, műanyag felületek, ablakpárkányok, mindenfajta padlók tisztítására alkalmazható, csak 1000 forintba kerül fél liter, de 5 ml elég egy takarításhoz…

VÁLASSZON FELELŐSEN A TAKARÍTÓSZEREK KÖZÜL! Ne engedjen a reklámok csábításának!

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS!

 

zp8497586rq

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!