Van belőle francia, angol, spanyol, széles és keskenylevelű, hibrid, és persze vad is. Illata elvarázsol, nyugtat vagy éppen felpezsdít, erőteljes, nagyon nyári, és persze egészséges. A Napvirág Manufaktúra készít belőle szappant, fürdőgolyót, fürdősót és testápolót is. Azt is eláruljuk, hogy miért.

Mára már a levendulát nem csak Tihanyban lehet látni, édes illatú lila virágait mi magunk is szedhetjük akár a Balaton mellett Dörgicsén, akár Budapesttől északra a Kevély-hegy lábánál, és persze még egy tucat helyen. A levendula igénytelen gyógynövény, mely rengeteg jótékony hatással bír, jellegzetes parfümű virágainak felhasználása igen széleskörű.

Testápoláshoz kizárólag orvosit!

Ám kicsit sem mindegy, hogy melyik levendulát mire használjuk! Hiszen virágai és a belőlük vízgőz desztillációval kinyert illóolaj is olyan összetevőket tartalmaz, mely az adott növény sajátja. Így például a Lavandula angustifolia, közismertebb nevén keskenylevelű, orvosi, vagy valódinak is hívott levendula, mely közismerten nyugtató hatással bír, míg a széleslevelű, vagy vad levendula pont az ellenkezője, egy frissítő hatású olajat ad. Pedig mindkettő levendula. Az intermedia levendula pedig, mely az előző kettő keveréke, jóval olcsóbb olaja pedig magas kámfortartalmának köszönhetően kiváló gyulladáscsökkentő hatással bír, ám kisgyerekek esetében nem ajánlott.
Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy az adott natúrkozmetikumokban melyik illóolajat használják. sajnos költséghatékonyság vagy egyszerűen a tudatlanság miatt, előfordulhat, hogy nem jól választ levendula illóolajat a termékeibe a gyártó cég.
Nem úgy a Napvirág Manufaktúra! A Napvirágnál kifejezett figyelmet szentelnek annak, hogy az általuk gyártott termékekben, így például az organikus testvajban a levendula illóolaja bio minősítésű és kizárólag orvosi, tehát a Lavandula angustifolia olajat tartalmazza, mely így biztonságosan használható az adott termék akár a legkisebbek esetében is.

Babáknak és a családnak

Ez azért is fontos, mivel a shea vaj, melyből ez a testvaj készül, kiváló a kisbabák mindennapi toalettjéhez is, hiszen nem tartalmaz szintetikus összetevőket, vegyi anyagokat, tartósítószereket, és a bio orvosi levendula finoman ápolja a legkisebbek érzékeny bőrét. Ám ez a csodavaj akár az egész családnak is jól jöhet, leginkább a nyár folyamán, amikor a bőrünk ki van téve a nap káros sugarainak is. A shea vaj ugyanis nyugtat, csökkenti a gyulladást, és békét hoz az irritált, sérült bőrnek is.

Fürdőhöz sóban vagy golyóban

Nagy kedvenc a fürdősó és a fürdőgolyó azok körében, akik nem csupán megtisztulni vágynak a mindennapi munka, rohanás után, de feltöltődni is. A Napvirág Manufaktúra fürdősói a magas ásványianyag tartalommal bíró holttengeri sóból készülnek, a fürdőgolyók pedig pluszban organikus shea vajat és szintén morzsolt levendulavirágot és bio levendula illóolajat tartalmaznak, ahogyan a fürdősók is. Érdemes a fürdőben legalább húsz percet eltölteni, hogy a levendula illóolaja, mely a fürdőgolyókból pezsgés közben, a fürdősóból keveredés által azonnal felszabadulnak, kényeztetve érzékeinket, kifejthessék hatásukat a szellemünkre is. Fizikai szinten bársonyosan puhává varázsolják a bőrünket, és simogatják, könnyítik a lelkünket.

Szappanból is természetesen levendulásat

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a Napvirág Manufaktúra levendulás szappanjait, melyek a napi tisztálkodási rutin nagyágyúi. Sajnos még mindig sokan használnak különböző tusfürdőket, melyekben megannyi vegyszer, az egészségre káros anyag található. Igaz, kis mennyiségben, de ha belegondolunk, hogy minden nap hányszor mosunk kezet, vagy a nagy melegben hányszor tusolunk, akkor a sok kicsi sajnos sokra mehet. A Napvirág Manufaktúra szappanjai kizárólag hidegen sajtolt növényi olajokat tartalmaznak, és persze bio minősítésű orvosi levendula illóolajat. Ha pedig szappanokról beszélünk, elérhetőek a folyékony szappanok is, mely ideális választás lehet azoknak, akik a tusfürdőt szeretnék kiváltani.
A Napvirág Manufaktúra natúrkozmetikumai nem csak prémium minőségű alapanyagokból készülnek, de a környezetet sem károsítják, hiszen csomagolásuk ökotudatos, környezetkímélő. Sőt érdemes tudni, hogy a testvajak, fürdősók üvegeit újrahasznosítják! Nagy öröm ez azoknak, akik tenni akarnak bolygónkért! Mert minden apró lépés számít!

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!