Sokan szenvedünk a téli hideg hónapokon a betegségektől és megfázásoktól. Ha eleged van a tüsszögésből, az orrdugulásból enyhe torokfájdalomból, és a fullasztó köhögésből, akkor viszont van egy jó hírem. Íme, pár csodaszer, ami garantáltan segít átvészelni a kellemetlen időszakot.

Hihetetlen, de viszont egyszerűen házilag elkészíthető, készítményekről van szó. A legtöbb csodaszer akár fél óra alatt készen van. Íme, azok a csodaszerek, amik 100% sikert hoznak a betegség legyőzésében.


1.Reszelt ecetes torma:

Story: Nagymamám egyik hihetetlen találmánya. 2 kávéskanál reggel és este, és megszűnik minden problémád.

hozzávalók:

  • 500 g torma (egy befőttesüvegnyi reszelt)
  • 3 dl víz
  • 5 ek ecet (10 %-os)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek cukor

elkészítés

  • A tormagyökereket megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, aki nem szereti erősen, öblítse át langyos vízzel, és nyomkodja ki alaposan.
  • A vizet a cukorral, sóval, ecettel langyosítsuk össze, míg a cukor el nem olvad, majd az olajjal együtt öntsük a reszelékre.
  • A hűtőben tárolva hagyjuk egy napot legalább állni fogyasztás előtt.

 

 

 

 

2. Mézes-rumos kávé:
 

El sem hisszük mennyit segíthet ez a különleges házi készítmény. Régen is ezt az egyszerűen elkészíthető praktikát alkalmazták a betegség elkerülésében

Hozzávaló

  • 1,5 dl erős, forró kávé (lehetőleg kávéfőzőben elkészítve)
  • 0,3 dl meleg tej
  • 2-3 evőkanál méz és egy kevés rum


 

  •   Főzz le egy csészényi jó erős feketekávét, majd a tűzhelyen melegíts hozzá 3 deciliter tejet. Amikor a tej már forró, öntsd össze a kávéval, ízesítsd jó sok mézzel és 3-5 cl rummal. Ne várd meg, ameddig kihűl, a lehető legforróbban idd meg! Ha már a megfázás első napján beveted, 90%-os sikert biztosít, csak komoly fertőzésekkel szemben tehetetlen.


 

 

3. Citromos-mézes gyömbértea

Gyömbér a kínai és indiai konyha állandóan használt, kedvelt fűszere. gyulladáscsökkentő hatású, így jó meghűlésre, torokfájásra. jó vértisztító hatása van és segíti az immunrendszert.

Hozzávalók:

  • egy kis darabka friss gyömbér
  • 2-3 rúd fahéj
  • 3-4 db egész szegfűszeg
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 l víz

Elkészítés:

25 g friss gyömbérgyökeret 5 dl vízben felforralunk, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Ha már nem túl forró (mintegy 60-65 C-ra hűlt), mézet és citromlevet adunk hozzá.

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!