Nyilván a legtöbb nő készül a nyárra, és a legjobb formájukat akarják kihozni magukból. Minden fogyókúrát nehéz elkezdeni, de betartani még nehezebb. Érdemes átgondolni azt, hogy hogyan is kezdjünk bele. Sokan csak belevágnak a dolgok közepébe, ahelyett hogy elhatároznánk a lépéseket.

Mindenkinek van egy elképzelése hogyan is szeretne kinézni, de ehhez célokat kel kitűzni saját magunknak. A legfőbb célkitűzés a végeredmény. Hogyan érhetem el? Mindig lépésről lépésre kel haladni, hogy elérd a végső célt. Fokozatosan, lépcsős módszerrel egyenesen fölfelé.  Nos, melyek azok a lépések, amivel elérheted a kívánt formád? Mivel itt sem csapunk bele a dolgok közepébe, így a legelső lépés:
 

Motiváció:

Elhatározás, és akarat nélkül nincs kezdet. Mivel ez egy elég tág fogalom, így az élet minden részére kiterjed. El kel határoznunk magunkat, akarni kel. Mint tudjuk, sok minden fejben dől el. Az élet döntések sorozatából áll. Gondolataink, és cselekedeteink két-három hét után, szokássá válnak.

Időben elkezdeni:

Minél hamarabb! Ha már elég motiváltak vagyunk, akkor ideje elkezdeni, összeállítani magunknak a kis projektünket. A napi teendőink mellett mindig belefér egy kis életmódváltás, akár a külsőnk és az egészségünk érdekében is. Sokan elég későn kezdik el, általában a nyár kezdete előtt egy két hónappal, ami persze nem elegendő idő, hogy nagy eredményt érjünk el. Én személyes tanácsom az, hogy akár már az ünnepek után érdemes elkezdeni, hogy nagy változásokat idézzünk meg.
 

Táplálkozás:

Nem kel itt a legrosszabbra gondolni, egy kis odafigyelés és nélkülözés. Akár kis költségvetésből is elkészíthetjük ételeinket, csak tudni kel mit szabad és mit nem.  Táplálkozás sokkal fontosabb, mint a testmozgás! Egyes ételeket kerülni kel, mint pl. tésztafélék, burgonya, cukor. Köretnek inkább pároltzöldség vagy rizs. Ügyelni kel a nap során bevitt szénhidrát és fehérje arányokra. Érdemesebb a legtöbb szénhidrátot Reggeli formájában bevinni a szervezetbe, mivel az adja meg a nap során elegendő lendületet. És hogy mennyit? Mivel minden ember egyedi így a szervezetünk is az. Ki kel tapasztalni mennyi energiára van szükségünk, befolyásoló tényező lehet az életvitelünk és a környezetünk, de még az is milyen munkát végzünk. Fehérjét bármikor ehetsz.

 Érdemesebb étkezések előtt egy pohár vizet inni, mivel a folyadék telít is meg zsírégető hatása is van. Kerüljük a cukros, színezékes italokat. Reggeli után szedjünk vitaminokat.

Testmozgás:

Minden kezdett nehéz, ez is csak megszokás kérdése. A sanyargató izomlázak csak a legelején kísérik utunkat. Van az a mondás, hogy a cél szentesíti az eszközt. Ha már a 3 hetes státuszt kibírtad, akkor kijelenthetem, hogy büszke lehetsz magadra. Ezt a legnehezebb kibírni. De itt sem kel túlzásba vinni. napi egy 20 perces intenzív kocogás is elegendő egy kis reggeli felüléssel és guggolással megfűszerezve. Szánj rá a mindennapodból összesen 30 percet.

 

Ezt a négy lépést szigorúan betartva hatalmas nagy változást érhetsz el magadon és külsődön. És nem csak a külsőd, hanem a közérzeted is megváltozik.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!