Csináld ezt. ha a maró és égető érzése már nagyon elviselhetetlen.

Kakukkfű
Egyik legjobb és legismertebb ellenszere a köhögésnek és a torokfájásnak. Teaként készítsük el és kortyolgassuk. Leghatásosabb és nagyon hatásos ha mézzel keverjük be, mivel tudjuk hogy a méz is nagyon praktikus torokfájásra. Tea készítéséhez egy csésze forró vízbe tegyünk két kávéskanál kakukkfüvet, hagyjuk 5 percig állni, majd szűrjük le, és a gőzét belélegezve lassan, kortyonként iszogassuk.

Sós víz
Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy pohár langyos vízbe tegyünk egy kávéskanál tengeri sót keverjük fel és gargalizáljunk. Fertőtleníti a torkot és orrdugulás ellen is nagyon jó. Naponta többször is megismételhetjük.

Vöröshagyma tea
Nem csak finom étel alapanyaga, hanem fontos gyógyszer is elkészíthető belőle. A vöröshagymából készülő hagymatea a nagymamák bevált házi gyógymódja köhögés ellen. Hasznos vegyületei baktérium- és vírusölő hatással bírnak.

Önts egy edénybe fél liter vizet, majd tegyél bele egy egész fej vöröshagymát. Főzd körülbelül fél órán át, de az időközben elfőtt víz folyamatos pótlásáról ne feledkezz meg! Ha fogyasztható hőmérsékletűre hűlt, keverj el benne két evőkanál mézet. Fontos, hogy a még forró hagymateába ne tegyél mézet - elillannak a hasznos vegyületek belőle.

Szódabikarbóna
Anitbakteriális tulajdonságának köszönhetően a szódabikarbóna is tökéletes gargalizálószer lehet.  Kis sóval kiegészítve még hatásosabb.
Hozzávalók:
1 csésze meleg víz
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
Ezt alaposan összekeverve naponta többször is megismételhetjük, épp úgy mint a sósvíz praktikát.  

Kamilla tea
Ki ne ismerné a „mindenrejó” kamillateát. Talán csak annyival egészíteném ki, hogy ha lehet használjunk inkább kamillavirágot a filteres változat helyett. Fitotékákban és bioboltokban egyéb teakeverék is kapható torokfájásra. (Megfázásos időszakban nálunk jól bevállt a Zöldpatika „Torokseprő” teája.

Kendő kúra
Ha nagyon fáj vizezzünk be egy kendőt úgy, hogy ne legyen meleg se hideg. Kötözzük a nyakra, majd egy sálat is tekerjünk köré és kb. 30 percig legyen rajtunk, és ha már úgy érezzük, hogy meleg vegyük le. Északára is fel lehet tenni.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!