Az emberiség ősidők óta használt szinte minden földrészen földréteggel fedett, védett hajlékokat, kezdve a barlangoktól. Nem véletlen. A földkéreggel fedett épületek egy esetleges természeti katasztrófától is megvédhetnek.

A földházak földréteggel fedett épületek. Előnyeik közé tartozik, hogy energiatakarékos a fenntartásuk, belső klímájuk állandó, és beolvadnak a természetes környezetbe. A földházak menedéket nyújthatnak a szélsőséges környezeti ártalmak ellen is, hiszen energiatakarékosak, jól tartják a külső-belső hőt, ellenállóbbak az időjárás viszontagságaival szemben, mint a hagyományos épületek és beleolvadnak a környezetbe. A vastag földréteg jó hőszigetelő és a földhő felhasználható mind a fűtéshez (télen), mind hűtéshez (nyáron). A föld hőmérséklete 3 méternél nagyobb mélységekben már gyakorlatilag napszaktól és évszaktól függetlenül állandó, és az adott terület éves átlaghőmérsékletével egyenlő. A lakótér feletti vastagabb földrétegnek hangszigetelő hatása is van.

A földházak azért is nagyon praktikusak, mert kevés velük a „gond”. Nem igényelnek külső karbantartást (festés, vakolás).

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!