A legtöbben úgy isszák, hogy fogalmuk sincs mi van benne! Hatalmas felelőtlenség gyerekeknek adni!

Tele vannak cukorral, koffeinnel és egyéb stimulánsokkal. Magas koffeintartalma miatt vízhajtó hatású, és vízhajtó hatása kiszáradást okozhat. Ez csak egy kisebb probléma, viszont ennél súlyosabb dolgok is vannak.

Nevéből következetesen NEM pótolja az energiát, de csak egy minimális löketet adnak, ami annál sokkal intenzívebb kimerültséget okoznak. Nagymértékben megemeli a vérnyomást, és a pulzusszámot. Egyéb körülmények között fogyasztása rosszullétet, kiszáradást, és ájulást okozhat. Hosszú távú hatása egyelőre ismeretlen, és egy bizonyos idő után függőséget okoz. Alkohollal pedig nagyon veszélyes. Akinek rejtett szívproblémája, szívritmus zavara, akár egyetlen doboz is hirtelen szívleállást idézhet elő. Növeli a szívbetegség kockázatát. A vesét és a májat igen csak megterhelik.



2011 november 1 óta gyűjt adatokat az Állami Népegészségügyi- és Tisztiorvosi Szolgálat az energiaital fogyasztásához kapcsolódó rosszullétekről. A panaszok 80%-a 18 év alatti volt, de akadtak közöttük 8-10 éves gyermekek is.   

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!