Hurrá, itt a nyár, de patakokban folyik a víz rólunk. Bizony, a legszebb napfényes pillanatokat is beárnyékolhatja a kellemetlen, feltűnő verejtékezés, a legromantikusabb szerelmes perceket a kellemetlen testszag.

Nagyon sok kozmetikai készítmény szolgál a forró nyári napok e két kellemetlen mellékhatása ellen. De az izzadásgátlók nagy része károsan hat az egészségre. Az izzadásgátlók a verejtékmirigyek működését fogják vissza, a dezodorok pedig a szagokat semlegesítik vagy fedik el.

Ha a természetes megoldásokat részesítjük előnyben, akkor sem kell aggódnunk, rengeteg lehetőségünk van. Ki gondolta volna, hogy a fűszernövények, az ecet és a szódabikarbóna meggátolják a kellemetlen testszagot! Pedig így van!

Néhány tipp  izzadás ellen:

  • A teafaolajból készült szappan remek izzadság gátló az egész testen. Természetes módon blokkolja a verejtékezést a testhajlatokban és az egész testfelületen.
  • Hintőpor helyett jobb, ha szódabikarbónát vagy kukoricalisztet használunk. Remekül szívják a nedvességet, a szódabikarbóna ráadásul a testszagot okozó baktériumokat is elpusztítja.
  • Az ecetnek baktériumölő hatása van, ezért érdemes napközben többször is ecettel átitatott vattával átkenni a testhajlatokat.
  • Frissítő, kellemes illatú a bioboltokban kapható varázsmogyoró-folyadék. Hasonló a hatása az ecetéhez és plusz még illatával friss közérzetet is biztosít. Szárító és dezodoráló hatású is egyben.

 

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!