Néhány érdekes tény az organikus élelmiszerekről.

Az organikus/öko/bio késztermék milyen összetevőket tartalmazhat?

Nem feltétlenül minden összetevő bio vagy organikus az öko/bio/organikus címkével ellátott élelmiszerekben.
De a legtöbb az! A minősítő címke megszerzéséhez valamennyi mezőgazdasági összetevőt organikusnak, bionak vagy ökonak kell minősíteni, a fennmaradó komponensek (a sót és vizet nem beleértve) legfeljebb 5%-a lehet nem bio.

Ha egy terméken azt látjuk: '100 százalékosan organikus', akkor minden összetevőnek organikusnak kell lennie. A 'bio/öko/organikus összetevőkből készült' címke azt jelenti, hogy az összetevők legalább 70%-a ilyen eredetű.

Természetesen egyik termék sem tartalmazhat vegyi, kémiai, mesterséges eredetű anyagokat, húskészítmények esetében pedig antibiotikumokkal vagy egyéb gyógyszeriparból származó szerekkel kezelt állatok húsát.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!