Nagyon régóta tudjuk, hogy a citromnak elképesztő jó tulajdonságai vannak az emberi szervezetre, ha ezzel indítjuk a napunkat. Ám a citrom jó tulajdonságait nem csak akkor fejti ki ha bevisszük szervezetünkbe, hanem akkor is ha a bőrünket ápoljuk vele.

Sokan elfelejtik, hogy milyen fontos az arcunk tisztítása, egyszerűen csak lemossák szappanos vízzel esetleg használnak valamilyen arclemosót ami nem olcsó mulatság. E helyett azt ajánljuk, hogy heti 3-4 alkalommal frissen facsart citrom levét és egy vattapamacsot használva tisztítsuk meg arcunkat. A citrom egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy összehúzza a pólusokat e mellett képes tisztává varázsolni bőrünket, segít megelőzni a pattanások kialakulását és csökkenti a mitesszerek számát. A merészebbek azt is kipróbálhatják, hogy egy szelet citromra kevés tengeri sót tesznek és ezzel dörzsölik át arcukat, kvázi bőrradírként.

Ez után, alkalmazhatunk egy egyszerű arcpakolást amire a rizsliszt méz és citromlé keveréket ajánljuk egy, egy, egy arányban. 15 perc után mossuk le arcunkról majd hidratáljuk arcbőrünk valamilyen arckrémmel.

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!