Az köztudott, hogy több olyan vitamin is van, amely segíti a szemünk egészséges működését, például az A-, B-, C- Vitamin, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy amit tudunk elméletben, azt nem biztos, hogy használjuk gyakorlatban.

Ételek, amelyek erősítik szemünk védelmét

Az köztudott, hogy több olyan vitamin is van, amely segíti a szemünk egészséges működését, például az A-, B-, C- Vitamin, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy amit tudunk elméletben, azt nem biztos, hogy használjuk gyakorlatban. Számos olyan könnyen beszerezhető, olcsó és ízletes ételünk van, amelyek természetes úton védik szemünk világát. Nem kell mesterségesen előállított méregdrága kapszulákat vásárolni.

A belsőségekben, vajban, margarinban, tojássárgájában, a növények közül pedig főleg az élénksárga színű gyümölcsökben, például a sárgarépában, sütőtökben, kajszibarackban, sárgadinnyében található meg a leginkább az A-vitamin, a retinol és a béta-karotin, amelyek segítik megőrizni szemünk egészségét. A sárgarépa fogyasztásának szemvédő hatását már évszázadok óta ismerik, de azt kevesebben tudják, hogy a sárgadinnyében is sok a B1-, B2-, C- és A-Vitamin. Ráadásul a gyümölcs rostjai segítik az emésztést, javítják a bélműködést is.

A friss zöldségekből juthatunk hozzá a legolcsóbban, legegyszerűbben a hatékony „szemvédőszerekhez”. Együnk sok zöldpaprikát, paradicsomot. A káposzta, a leveles zöldségek, a burgonya is tartalmazzák ezeket a vitaminokat. A gyümölcsök közül például a fekete ribizli, a citrusfélék, a cseresznye, a dinnye C-vitamintartalma nagyon gazdag.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!