Furcsa hamburgerező van Durhamban, Észak-Karolinában. Ebben a hónapban is meglepő kiegészítőkkel kínálják a "finomságaikat" - a szokásos sajtok, zöldségek, szószok és egyéb ízesítők mellett egy különleges hamburgert is bemutatnak, a "Tarantula Burger"-t.

Ebben az étteremben ökogazdálkodásokból származnak az összetevők, de talán kijelenthető, hogy a meglehetősen különleges kiegészítők mellett ez már nem is számít annyira.

 A Tarantula Burger, amelyet idén áprilisban, kizárólag a Bull City Burger és Sörfőzdében készítettek és szolgáltak fel, helyi, ökogazdálkodásból származó marhahúsból, fűszeres chili szószból, gruyere sajtból és sült pirított tarantulából készült, olvasható az étterem honlapján található leírás szerint.

A  '2018 Tarantula Challenge Raffle'-en való részvételhez regisztrálni kellett a Bull City Burger-ben. A regisztráció egy futóversenyre szólt, aki a futóversenyt megnyeri az lehetőséget kap a Tarantula Burger elfogyasztására. A több versenyek került megrendezésre, így többen is hozzá juthattak az áhított csemegéhez.

A 'Tarantula Challenge Raffle' része az étterem éves 'Exotic Meat Month' (Egzotikus ételek hónapja) ünnepségének, melyre áprilisban került sor. 'Ebben a hónapban lehetőséget kapnak vendégeink arra, hogy megtapasztalhassák azokat az ízeket, amelyet távoli, egzotikus kultúrák élveznek nap mint nap' - állítja a Bull City Burger honlapja. A vendégek minden hónapban különleges gasztronómiai élvezetekhez juthatnak. Szerepelt már az étlapon aligátor, karibu-rénszarvas vagy strucc is, csak hogy néhányat említsünk.

Például április 9-én az étteremben, többek között krumplis tésztát szolgáltak fel, melyet queso fresko-val (krémes, puha, fehér sajt) és citrus-kaktusz salátával díszítettek. Míg április 10-én a napi különlegesség curry-s piton volt, április 13-án nyúlból készült húsgolyó volt az étlapon. Az 'Exotic Meat Month' menü még desszert opciót is kínált: házi készítésű csokoládéfagylalt rovarokkal borítva.

A Bull City Burger különleges étlapján található furcsa étkek többsége minden vendég számára elérhető, de a Tarantula Burger csak a szerencsés nyertesek kiváltsága maradt.

De vajon milyen íze lehet a tarantulának?

Akik kóstolták azt mondták, hogy a leginkább a rákra vagy kagylóra emlékeztet, egy kis fémes mellékízzel, de kijelentették, hogy, apró különbségek vannak a tarantula különböző testrészeinek ízében.

Az étterem weboldala szerint a Tarantula Burger 30 dollárba került, a 'Tarantula Challenge Raffle' április végéig tartott és meglehetősen sok pók került a hamburgerekbe.

Az étterem honlapja:

https://www.bullcityburgerandbrewery.com

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!