Azt mindenki tudja, hogy egészségünk megóvás érdekében milyen fontos a megfelelő táplálkozás. De azt tudjuk-e, hogy néhány étel egyenesen méreg?

A zsíros ételekről, az E-számokról és a kormossá sült húsokról régóta köztudott, hogy rákkeltő hatásúak. De vajon megelégedhetünk ennyi tudással? Biztos, hogy csak ezek az élelmiszerek veszélyesek?

Feldolgozott húsok helyett inkább frisset...

A feldolgozott húsok nagy mennyiségben nemcsak hizlalnak, de rákkeltő hatásuk is lehet. A nátrium-nitritet az élelmiszer-iparban gyakran és nagy mennyiségben használják tartósítószerként, mivel segít megőrizni az ételek egészségesnek tűnő, élénk színét, illetve a feldolgozott húsok frissességét.

Édesítőszerek helyett inkább keserűt vagy természet édesítőket...

A hizlaló cukor pótlására kifejlesztett szacharin és aszpartám sem sokkal egészségesebb, sőt, lehet, már kisebb mennyiségben is kifejti káros hatását. 

Chips helyett magokat

A 175 fok fölé hevített olajban sült ételek közül legkárosabbak a chipsek és a burgonyaszirmok. Az elengedhetetlen partikellékeket tehát jobb, ha más, egészségesebb ételekkel pótoljuk és inkább sós mogyorót, mandulát és diót teszünk a vendégek elé az asztalra. ki a vendégeknek az asztalra.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!