A malária gyógyítására már évszázadok óta használják. Kiderült: rák ellen is hatásos!

A Washingtoni Egyetem kutatói már 2008-ban olyan anyagot találtak az évezredek óta gyógyítási célokra használt kínai ürömben, másnéven egynyári ürömben (artemisia annua), mely egyes ráksejteket szinte szétroncsolja! Az artemisint a malária gyógyítására már használták Kínában. Működési mechanizmusának elemzéséből kiderült, hogy az üröm szirmaiból, leveleiből készített kivonat 8 óra alatt szétroncsolta a rákos sejtek háromnegyedét, 16 óra után pedig csak hírmondó maradt belőlük, ha előtte vas tablettával kezelték azokat.

A kutatás kiindulópontja az volt, hogy a maláriás és rákos sejtek vastartalma megnő, ezért feltételezték, hogy a malária kezelésénél a vastartalmú sejteket roncsoló szer a rák esetében is sikeres lehet.

A gyógynövény hatását 55 féle rákos sejten tesztelték, és kiderült, hogy az egyik leghatásosabbnak bizonyult a leukémia, a vastagbélrák, a melanoma, a mellrák, a prosztatarák, az agyi daganatok és a veserák esetén, mellékhatások nélkül. Az artemisin a hasnyálmirigyrák és az akut leukémia esetén is hasznosnak bizonyult, mivel ezekre a típusokra a még gyorsabb sejtosztódás és a még jobban megnövekedett vastartalom jellemző.

Amit eddig biztosra tudni az, hogy a kezelést vas bevitellel kell kombinálni, és az artemisin vegyületet az étkezésektől külön kell bevenni, mivel a vastartalmú ételek rontják a hatásfokot. Artemisin vegyületből háromféle ismert: az artemisin, az artesunate és az artemether. A második vízben, míg az utóbbi zsírban oldódik, így át tud lépni a véragy gáton, képes elérni az idegrendszer központját, és sokkal lassabban távozik a szervezetből. 

Az egynyári üröm rendkívüli ásványianyag összetételt mutat: van benne kálium, kalcium, foszfor, kén stb. és több fontos nyomelem pl. bor, cink, szelén, mangán,stb.

Fontos, hogy az artemisin az egészséges sejteket elhanyagolható mértékben károsította.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!