Egy amerikai vegyész feltalálta a csésze kávé gyors alternatíváját: a bőrre permetezhető 'energiát'.

Benjamin Yu, a Harvard Egyetemen frissen végzett vegyésze kifejlesztette a világ első koffeinalapú energiapermetét.
Szintén vegyész édesapjával közös, több hónapos kutatás során felfedezte, hogy ha a koffeint, amely nehezen oldódik a vízben, egy természetes aminosav származékával vegyíti, az sokkal könnyebben oldódik. Minden egyes permet egy csésze kávé koffeinmennyiségének negyedét tartalmazza, de hatása állítólag azonos vele.

kave-spray

A 'Sprayable energy' nevű készítményt a reggeli ébredéshez és a munka közben az emberre támadó álmosság ellen szükséges hatást úgy éri el, hogy nem kell az ital készítésével bajlódni, nem marad utóíz a szájban, és a fekete italhoz adott cukor és tej kalóriája sem vezet felesleges kilókhoz.
A másodpercek alatt ható kávépermet ezen kívül nem tartalmaz titokzatos összetevőket sem. A termék szagtalan folyadék, amelyet a bőr felszív, és órák alatt oszlik el a testben, tehát élénkítő hatása tartósabb lehet, mint egy csésze kávé.

A kis alumínium flakon mintegy 160 adag permetet tartalmaz, amely a feltaláló szerint negyven presszókávé koffeintartalmának megfelelő mennyiség. Yu azért kezdte el keresni a fekete ital alternatíváját, mert szerinte annak 'hullámvasút-hatása' van. Kísérletei során a nikotintapaszt is tanulmányozta.

A spray egyetlen aktív anyagot tartalmaz, a koffeint, amely a bőrön át úgy jut a testbe, hogy áthatol a sejthártyán, hiszen szerkezete nagyon hasonlít a tapasszal a szervezetbe vihető nikotinéhoz. ★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!