Nem elég csupán arra figyelni, hogy vegyszermentes ételeket fogyasszunk. Nem is gondolnánk, hogy saját háztartásunkban mivel mérgezzük magunkat...

Egy kisebb háztartásban is rengeteg mérget használunk, talán tudtunkon kívül is. Érdemes hát megtudni, mik a leggyakoribb mérgek, és mit tehetünk ellenük.

Rovarirtó szerek - Legjellemzőbb mérgezési tünetek: a könnyezés, bőrpír, orrfolyás, hányinger, hányás. Vegyszerek helyett használjon  természetes rovarriasztókat, mint például a muskátli  és az illatos levendula. Mérgek helyett tegyünk virágot az ablakba!

Aceton - vagy körömlakklemosó szintén gyakori vegyszer a háztartásokban. Szem-, orr- és felső légút-irritáló hatását sokan tapasztalták már, de azt kevesen gondolnák, hogy ennél súlyosabb reakciókat is kiválthat. Csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet. És akkor még a körömlakkokról nem is beszéltünk... Megéri? Díszitsük inkább kezünket a természetes festékanyagot tartalmazó hennával.

Mosogatószerek - Ezek egy része 'csak' a környezetre, szennyvíz formájában az élővizekre van káros hatással, mint például a mosogatószerekben található foszfátok, míg mások közvetlenül is veszélyesek lehetnek az emberi szervezetre. Öblögetés után is megmaradhatnak, a tápcsatornába kerülve pedig  felgyorsítják más mérgek, élelmiszer-adalékok felszívódását a szervezetbe. Szerencsére vannak természetes tisztító és fehérítőszerek, Próbálja ki a szódabikarbónát!

Tipp: 

Egy citrom kifacsart leve, egy evőkanál olaj és egy evőkanál víz összekeverésével nagyszerű bútorfényezőt készíthetünk magunknak.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!