A következő grillezett, pácolt salátarecept különleges összetevőket is tartalmaz, rendkívül finom. Nem csak ínyenceknek.

A grillezés jó móka, igazi társasági esemény, barátokkal vagy a családdal a legjobb időtöltések egyike, de ne hagyjuk ki a grillezéskor a salátát a menüből! Ez az ízletes saláta a grillezett, pácolt zöldségek keverékétől válik igazi ínyencséggé, ráadásul igazi színkavalkád jellemzi, ami még inkább kívánatossá teszi.

Hozzávalók:
2 evőkanál darált mogyoróhagyma
2 teáskanál darált bio őrölt fokhagyma
1 dl balzsamecetet
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál Dijon mustár
5-6 friss, nagyobb bazsalikom levél
1 teáskanál sót
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 dl  bio repceolaj
1 dl extra szűz olívaolaj
Friss cukkini, sárgarépa, kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros), lilahagyma, gomba stb.
15dkg baby spenót vagy baby rukkola
15dkg morzsolt feta vagy kék sajt

Elkészítés:

Pác:

Egy közepes tálban keverjük össze a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Tegyük félre 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Majd adjuk hozzá a mustárt, a bazsalikomot, a sót, borsot és a balzsamecetet, botmixerrel vagy darálóval turmixoljuk kellemes darabos állagúvá. Lassan adagolva adjuk hozzá az olíva és repceolajat. El is készült a pácunk ami akár 3 hétig is eláll a hűtőben. Érdemes előre elkészíteni. 

A közepesre vágott zöldségeket tegyük bele a pácba, mindent, amit csak szeretünk. Ezt a keveréket legalább 30 percig tegyük félre a grillezés előtt, hogy egy kicsit átvegyék a pác ízét. Hagyjunk meg a pácból, ne használjuk fel mindet, mert később még szükség lesz rá.

Grillezés:

Ha készen állunk a grillezésre, vegyük ki a pácból a zöldségeket, alaposan csepegtessük le róluk a pácot, hogy az olaj ne puhítsa meg a grillezni kívánt összetevőket.. Grillezzük a zöldségeket ropogósra. A különféle zöldségeknek különböző grillezési időre van szükségük, ezért figyeljünk oda arra, hogy egyforma állagúak legyenek, amelyik zöldség elérte a kívánt állagot azt tegyük félre.

Saláta:

A salátaleveleket a grillezett zöldségeket és a sajtot tegyük egy nagy salátás tálba, és gyengéden keverjük össze. Tegyük tányérra, egy kis mártástartóba tegyünk mellé a pácból. Tálalhatjuk úgy is, hogy a salátalevelekre tesszük a grillezett zöldségeket, és erre szórjuk a sajtot, a forró grillezett zöldségekre szórt sajt egy kissé megolvad, kicsit csepegtethetünk rá a pácból is.

Önálló fogásként is megállja a helyét, de grillezett húsokhoz is kitűnő köret.

Jó étvágyat!

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!