Sokunk problémája a visszér, amely a lábszárban jelentkező kellemetlen, szúrós fájdalommal, nehézláb érzéssel, lábdagadással társul.

Aki a természetes megoldások híve, az elsősorban a gyógynövények között keres megoldást. Nagyon sok készítmény kapható visszérre, azonban a feltüntetett hatóanyagokból egy laikus kevésbé tudja, hogy az mit is takar. Ezért összegyűjtöttem azokat a hatóanyagokat, amelyek növényi eredetűek, és amelyek nagy segítséget nyújtanak visszér estén.


Bioflavonoidok
A visszérre kedvezően ható növényi hatóanyagok közül kiemelkednek a bioflavonoidok. Ez egy gyűjtőnév, amely olyan természetes vegyületeket foglal magába, melyeknek közös tulajdonságuk, hogy erősen gyulladáscsökkentőek és antioxidánsok. Főként gyümölcsök héjában, magjában, zöldségfélékben találhatóak meg. A flavonoidokat Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1936-ban. Arra jött rá, hogy a bioflavonoidokkal megelőzhető a hajszálerek törékenysége, ami könnyen véraláfutásokhoz és ödémához vezet.

Milyen bioflavonoidokkal találkozhatunk?
Antocianidin flavonoidok: A sötétebb színű gyümölcsök pl: fekete szőlő héjában, vagy a szőlőmagban találhatóak. Vizsgálatokkal bizonyított, hogy ezek a vegyületek javítják az erek rugalmasságát, csökkentik az érelmeszesedést, a magas vérnyomást, és az ödémák kialakulásának esélyét.
Rutin: érvédő hatású, csökkenti a hajszálerek folyadékáteresztő képességét, így a helyi vizenyők (ödémák) kialakulását, a hajszáleres vérzéseket is csökkenti. Legjobb forrásai a brokkoli, csipkebogyó, áfonya, citrusfélék.
Quercetin: Kiváló antioxidáns. Kutatások igazolják, hogy a quercetin segíthet csökkenteni a szívinfarktus kockázatát. A fekete szőlőben, áfonyában, szederben, fekete cseresznyében található jelentősebb mennyiségben.
Epicatechin: egy erős antioxidáns, amely erősíti a keringési rendszert. Nagy mennyiségben a kakaóban, a teában és a szőlőben van jelen.
Heszperidin: a legtöbb citrusféle gyümölcsében megtalálható bioflavonoid. Szent-Györgyi Albert vizsgálatai alapján a heszperidin a C-vitamin fő alkotórésze. Csökkenti a kapillárisok áteresztőképességét és a gyulladásokat. A szervezetben a heszperidin hiánya a kapillárisok abnormális gyengeségében, valamint extrém esetben fejfájásban, gyengeségben és éjszakai lábgörcsökben nyilvánul meg.
Diozmin: Ezt a flavonoidot gyakran használják visszér ellenes készítmények fő összetevőjeként. A diozmin hatóanyag-tartalmú szerek a krónikus vénás betegség kezdetétől csökkentik a vénás tüneteket, a fájdalmat, a nehézláb-érzést, a feszülést, a vizenyőt, és az éjszakai lábikragörcsöt. A diozmin segíti a vénás erek vérátfolyását, ezáltal csökkenti a vénákban a vér pangását.
Rezveratrol: a fekete szőlő héjában és a vörösborban található meg legnagyobb mennyiségben. Különleges szívvédő hatással rendelkezik. A rezveratrol nevű molekula erős antioxidáns és gyulladást gátló hatású. Megakadályozza a vérrögök kialakulását, lassíthatja a sejtek öregedését. Az erek funkciójának normalizálása révén javítja a vérkeringést.

Vadgesztenye hatóanyagai
A vadgesztenye önmagában nagy hatékonyságú visszér és aranyér esetén. Fő hatóanyaga az eszcin, amely csökkenti a kis erek áteresztőképességét és megszünteti a szövetekben lévő folyadék-felhalmozódást. Számos készítmény tartalmazza, amelyek krónikus vénás panaszok, így a lábakban fellépő, visszértágulat okozta fájdalom, nehézségérzet, duzzanat, valamint aranyeres bántalmak csillapítására szolgálnak.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!