Nagyon sok nőnél, diagnosztizálnak petefészek miómát és cisztát. Azoknál a nőknél a legnagyobb a kockázat, akik belépnek a változó korba.

Ezek a miómák szinte biztosan nem jelentenek semmi olyat, ami miatt aggódni kéne, azonban okozhatnak fájdalmat és kényelmetlenséget. A mióma a női méh jóindulatú daganata. A miómák többnyire csoportosan fordulnak elő. A miómák mérete változatos, apró 1-2 cm-es miómák néhány év alatt akár kisebb dinnye méretűvé növekedhetnek. Több kisebb méretű mióma és egy-két paradicsom méretű is megférhet egymás mellett. A mióma, más néven méhizom daganat esetében előfordulhat hogy jól körülhatárolható tok veszi körül.

Annak ellenére, hogy ez nem egy komoly probléma, nem hagyhatod figyelmen kívül. Keress fel egy szakember annak érdekében, hogy ne kerülj veszélybe. A hormonális változás valóban elősegíti a fejlődését. A túlzottan magas ösztrogén-szint okozza leggyakrabban ezeket a betegségeket.

Otthoni gyógyír miómákra és cisztákra

Hozzávalók:

  •     0,25 liter méz;
  •     1 liter répa juice.

Először is készítsd el a répa juicet.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • víz

A sárgarépákat mosd meg, hámozd meg és vágd karikákra. Fedő alatt tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, és párold addig, amíg megpuhul. Ezt követően hagyd hűlni és turmixgépben turmixold krémesre. Ha túl sűrűnek találod, vízzel tovább tudod hígítani.
Ebből a mennyiségből kb. 3 l rostos sárgarépalevet kapsz.
Ha megvan a répa juice, tedd bele a mézet, és alaposan keverd össze.

Adagolás:

1 pohár lé minden étkezéshez. Egy pohár reggeli után, egy ebéd után, és egy vacsora után.

Miért hatékony?

A sárgarépa sokszor hatékonyabb a magas ösztrogén-szint csökkentésre mint a gyógyszerek. A zöldségfogyasztás, a növényi alapú étrend egyébként is bizonyítottan hozzájárul az ösztrogénszint kordában tartásához és a hormonháztartás egyensúlyának fenntartásához. A sárgarépa azonban még a zöldségek körében is különlegesnek számít: olyan emészthetetlen rostanyagok találhatóak benne, melyek a bélrendszerben haladva megkötik az endotoxinokat („belső mérgek”), így a felesleges ösztrogént is, ami aztán biztonságosan tud távozni a szervezetből.

Ez azért nagyon fontos, mert testünk a bélrendszeren keresztül üríti ki azokat a „régi” hormonokat, melyekre már nincs szükség – jellemzően kb. 12 órán belül. Azonban ha ez a folyamat nem folyik megfelelően, az ösztrogén nem ürül ki, és a belekből újra felszívódik a véráramba, amitől növekszik a vérben keringő ösztrogén szintje.

Egy amerikai orvos, Dr. Ray Peat arra jutott saját kutatásai során, hogy a nyers sárgarépa naponta történő fogyasztása már néhány nap alatt csökkentheti az ösztrogénszintet és segíthet enyhíteni a premenstruációs szindrómában (PMS) szenvedő nők tüneteit, például a migrénes fejfájást.
Hogyan edd a sárgarépát, hogy elérje ösztrogéncsökkentő hatását?

A legjobb hatást nyers sárgarépa fogyasztásával érheted el, mivel hőkezelés hatására csökken a rostanyagok mennyisége, illetve azok szerkezetében is változás következhet be. Természetesen igen sokat számít a hőfok és a hőkezelés időtartama is ebből a szempontból – minél rövidebb ideig tart a hőkezelés, annál kevesebb a rostvesztés. Pürésítés, turmixolás esetén a rostok épek maradnak, de ha így készíted el a répát, akkor azonnal fogyaszd el utána. A fermentálás, azaz erjesztés szintén jó megoldás a rostok megőrzésére.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!