A Nopal hatékony segítség diabéteszeseknek
A Nopal (Opuntia ficus-indica), kutatásokkal igazoltan csökkenti mind az éhgyomorra mért, mind pedig a posztprandiális (étkezés utáni) hiperglikémiát. A nopal kaktuszban nagy mennyiségű oldható és oldhatatlan rost egyedi kombinációja található. Ez a nagy mennyiségű élelmi rost segít az elfogyasztott táplálék emésztése során meggátolni az egyszerű szénhidrátok – mint például a cukrok – gyors felszívódását a véráramba. Ez az emésztésre tett hatás akkor váltható ki, ha étkezés előtt vagy közben Nopalt vagy Nopal port fogyasztunk, és hatására bármely élelmiszer glikémiás indexe csökken. Ezzel egész napon át egyenletesebb vércukor-metabolizmust tesz lehetővé.
A Nopal kaktusz olyan sajátos növényi tápanyagokat is tartalmaz, amelyek a kutatások szerint belépnek a véráramba, és fokozzák a szervezet inzulinra adott sejtszintű reakcióját a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegeknél.

 

 

 

Az Opuntia ficus-indica ezen hatását nemrégiben klinikai vizsgálatokkal is igazolták. Egy ellenőrzött, magas vércukorszintben szenvedő, 2-es típusú diabéteszes betegekből álló csoport csak Nopalt kapott reggelire, és magas vércukor-indexük egy órán belül a normális értékre csökkent.

 

 

Már a Nopal első fogyasztásakor létrejön a vércukorszint csökkenése. A Nopal vércukorszint-csökkentő hatása körülbelül két óra múltával jelentkezik és azt követően 6 órán át tart.
Klinikai tanulmányok igazolják, hogy nagyon magas vércukorszint értékeket is néhány hónap alatt a normális tartományba lehet visszavezetni.
A Nopal hatékony testsúlyszabályozó is, és már egyedül a testsúlycsökkenés főszerepet játszik a magas vércukorszint legyőzésében. Ugyanakkor a Nopal azon képessége is, hogy a vérzsírt (koleszterin, triglicerid) pozitívan befolyásolja, és ezzel megszünteti a lerakódásokat, hatással van a vércukorszintre.
A 2-es típusú diabéteszeseknek, egy fegyelmezett magatartás mellett, általában 3-5 hónap alatt sikerül az inzulin teljes elhagyása. 1-es típusú diabéteszeseknek nehezebb a helyzetük a Nopal fogyasztásával kapcsolatban, és számukra nem adatott meg az út a teljesen inzulinmentes életbe. Mindamellett mindenki számára motiváló, hogy rövid idő alatt jelentősen csökkenhet a szükséges inzulin mennyisége.
Tanulmány a Nopal tartalmú kapszulák hatásáról diabéteszben
(Evaluation of nopal capsules in diabetes mellitus - Frati Munari AC, Vera Lastra O, Ariza Andraca CR. Forrás: Gac Med Mex. 1992 Jul-Aug;128(4):431-6)
A kísérletben részt vevők 30 Nopalt tartalmazó kapszulát vagy 30 placébó kapszulát fogyasztottak. Diabéteszes pácienseknél, akik 30 db Nopal kapszulát fogyasztottak a szérum glükóz, a koleszterin- és a triglicerid-értékek nem változtak, ellenben placébó tabletta fogyasztása esetén az értékek emelkedtek.

 

A vizsgálat megmutatta, hogy napi 30 Nopal kapszula fogyasztása (a benne található kevés Nopal hatóanyag miatt) igen csekély jótékony hatással van a glükóz és koleszterin értékekre. Azonban a Nopal kapszulás formájának ilyen mennyiségben történő fogyasztása nem túl praktikus, és az ember pénztárcáját is jócskán megterheli. Ezért a Nopal kapszulás formáját nem ajánljuk a diabétesz kezeléséhez.

 

 

Támogatja az emésztést és a normál bélműködést
A Nopal növényi rostjainak és nyákjának köszönhetően a túlzott mértékben termelődő gyomorsav szabályozódik és csökken. Ez óvja a bélrendszer nyálkahártyáját, megakadályozza a túlsavasodást és fekélyek kialakulását.
Ezt a Nopal által nyújtott pH-kiegyenlítő (puffer) és bevonatképző hatást vizsgálták a túlzottan fűszeres ételek, nagy mennyiségű alkohol, aszpirin és egyéb gyógyszerek fogyasztása során esetlegesen fellépő károsodások elleni védelem szempontjából.
Klinikai adatok tanúsítják, hogy a Nopal fügekaktusz a bélrendszeri gyulladások nyugtatásával és csökkentésével a már kialakult gyomorfekély gyógyulását is serkenti.

 

 

Bélpanaszok ellen
A Nopal emészthetetlen rostjai megduzzadnak, és növelik a széklet térfogatát. Ez azt eredményezi, hogy a felvett táplálék tartózkodási ideje a gyomor-bél-traktusban megrövidül. A Nopal mérsékelten és kíméletesen gyorsítja az étel továbbítódását a bélcsatornában, ezzel elősegíti a rendszeres székletürítést.
Az is bizonyított, hogy a nopal por vagy nopallé sűrítmény rendszeres fogyasztása hozzájárul a belek tisztaságának és egészségének megőrzéséhez.

 

 

A bélkacsokban található, részben megkeményedett táplálékmaradványok egy idő után feloldódnak és elszállítódnak, ami egy hatákonyabb és könnyebb emésztéshez járul hozzá. A gombák és a bélben lakó idegen kórokozók nagy részének a táptalaja megszűnik.

 

 

A Nopal tisztítja a vastagbelet is. A belekre és bélműködésre gyakorolt pozitív hatása révén az immunrendszer is hatékonyabban képes működni.
A fennálló gyulladások a növényi nyák védő hatása által könnyebben gyógyulhatnak. A Nopal emésztésre és bélműködésre gyakorolt hatása révén a legtöbb gyomor- és bélprobléma azonnal enyhülést mutat.
A helytelenül működő gyomor-bél-traktus sokszor kiváltója lehet a legkülönbözőbb kedélybetegségeknek. Még az „egészséges ember” is észreveszi magán, hogy már 2-3 napi Nopal fogyasztás után, jelentősen javul a kedélyállapota, ami együtt jár egy energiával telt és kiegyensúlyozott testi érzéssel.

 

 

www.nopal.hu


Vissza az előző oldalra

 

zp8497586rq
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!