Az ajakherpesz szinte már népbetegség. Előzd meg a kellemetlen tüneteit!

Az ajakherpesz az egyik legszélesebb körben elterjedt betegség a nyugati világban. A világ népességének mintegy 90%-a hordozza magában a vírust, amely a nedvedző hólyagocskákat kiváltja. 

Az 1-es típusú herpeszvírussal történő fertőzés többnyire már kora gyermekkorban bekövetkezik. Amint a szervezet sebezhetővé válik, akár stressz, gyógyszerek vagy egy meghűlés miatt, a lappangó vírus kiváltja a betegséget, amely a legtöbb esetben veszélytelen, azonban kellemetlen. Csúnya, viszkető és nedvedző hólyagocskák jelzik az ajkakon.

A felnőtteket is fenyegeti a fertőzés, itt az ok szinte mindig a csók, vagy idegen poharakból és flakonokból történő ivás, illetve egy cseppfertőzés, tüsszentés vagy köhögés. Ha a vírus egyszer aktiválódott, mintegy két hétre van szüksége ahhoz, hogy kitörjön a betegség. Ennek kellemetlen viszketés és zsibbadás az első jele.

Sok bevált házi gyógymód létezik, amelyek enyhíthetik, vagy akár el is tüntethetik az ajakherpeszt. Itt van például a méz, amely a legerősebb fegyver a betegség ellen. Naponta többször a hólyagocskákra kenve megöli a vírusokat.

További háziszer a teafaolaj, amely az antibakteriális hatása mellett kiszárítja a folyadékkal telt herpeszhólyagokat. Általában a citromfűolaj is jó szolgálatot tesz a bosszantó viszketés ellen.

Ajakherpesz ellen különösen hatékony a fekete tea, amely a lehető legegyszerűbb és leginkább bevált háziszerek közé tartozik. Ez a tea nagy mennyiségű csersavat tartalmaz, amelynek gyulladásgátló és antivirális hatása van. A fekete tea alkalmazásánál adjunk egy csésze forró vízhez egy teafiltert, és néhány percre tegyük félre hűlni. A langyos vagy már hideg filtert körülbelül 5 percre nyomjuk enyhén a hólyagocskákra. Ezt az eljárást naponta 2-3-szor ismételjük meg.

Olvasóink bevált praktikáiból gyűjtöttünk össze egy csokorra valót:

  • Ajak herpesz ellen évek óta a fehér liliom virágszirmát használom, amit előzetesen gyümölcspálinkába áztatok legalább hat hétig. Van olyan készítményem ami már több éves, de nem öntöm ki, mert minél tovább áll a pálinkába a virágszirom, annál puhább lesz, és így még könnyebben tudjuk felvinni a kívánt helyre.
  • Herpesz ellen én a Nagy Svédcseppet használom. A legjobb, ha amikor viszket, már akkor egy pici vattára cseppentek a svédcseppből és 1 percre rászorítom, vagy enyhén simogatom a herpeszt. Ha sikerül a legelején megkezdeni a kezelést, a herpesz ki sem fejlődik. Napi 3-5 alkalommal végzem ezt a műveletet. Nekem bevált.
  • Herpesz ellen, a viszketés pillanatában én egy kávéskanál szódabikarbónát veszek be egy pohár vízzel
  • majd ezt megismétlem a nap folyamán még egyszer és a herpesz ki sem fejlődik!
  • Én a házilag készített körömvirág kenőcsre esküszöm.
  • Nekem az almaecettel való kezelés használ. Egyszerűen bekenem a kezdetnél, és ki sem fejlődik, s egy két nap alatt teljesen elmúlik. Napi többször alkalmazom. Az almaecet összehúzza a bőrt. Esetleg még aloevera növény levelének belsejével is bekenem, ami egyéb sebre is jó.
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!