Ne ijedj meg, ha az egészséged megbillen. Inkább figyelj! Rengeteget tanulhatsz belőle!

A Teremtésben minden valamit szolgál, valamilyen feladata van. A betegségnek is. De vajon mi lehet a betegség célja? A válaszhoz először választás kell, döntenünk két alapfeltevés között:

1. Az ember egy bonyolult szerkezet, amely bonyolultsága végett hajlamos a meghibásodásra (elállítódik, elkopik, eltömődik…), mint ahogy az orvostudományt ma meghatározó szellemiség állítja
2. Az ember egy tökéletes teremtmény, melyet csak önmaga tud meghibásítani, ha az álladó változásokra (az Életre) nem ad megfelelő választ, mint ahogy a természeti népek vallják.

Ha az első alapfeltevést választod, nincs miről tovább gondolkodni. A mai orvostudomány egyre mélyebben és drasztikusabban képes beleavatkozni szervezetünk folyamataiba, egyre több „pótalkatrészt” gyárt szerveink pótlására. Ezt az utat választva az emberből lassan gép- és vegyszerfüggő gépezet válik.

A választáshoz egy fontos dolgot tudnunk kell: a szervezet önszabályozó, öngyógyító folyamatai mindig a kisebbik rosszat választva próbálják az egészséget helyreállítani. Ha ezt megakadályozom, csak a nagyobbik rossz irányába terelhetem a folyamatot.
Vegyünk egy egyszerű példát. Betegünk elmegy az orvoshoz, mert egy kellemetlen ekcéma zavarja közérzetét. Az orvosnak remek vegyszerei vannak az ekcéma tüneteinek eltüntetésében, de ennek ára van: az ekcémából (kisebb rossz) allergia lesz (nagyobb rossz). Természetesen az allergia tünetei ellen is vannak vegyszerek: ennek ára, hogy az allergiából asztma lesz, amibe már bele lehet halni. Megéri?
Ha a válaszunk NEM, térjünk át a második feltevésre. Mi lehet a célom azzal, hogy megbetegítem magam? Miért jó az nekem, hogy taknyom-nyálam egybefolyik, hogy szenvedek?
A természeti népek világképe szerint az ember nem azonos a bőrkötésbe csomagolt, 70 év szavatossággal ellátott fizikai testtel. Az ember Isten része, benne és általa élő, örökéletű lény. A Föld nevű játszótérre küldött bőrkabát csak része, kivetülése az Ember teljes lényének. Mintha az ember egy űrhajó, a bőrkabát ennek leszálló egysége lenne.
Ha az űrhajó és a leszálló egység között megsérül a kapcsolat, a leszálló egység a saját feje után menve ön- és közveszélyes dolgokra is képes. Ebben az esetben az űrhajó egyre erősebb jelzésekkel próbál hatni a leszálló egységre, majd végső esetben – a kisebbik rosszat választva – visszahívja.
A betegség célja tehát az Ember és a bőrkabát közti kapcsolatfelvétel kikényszerítése, javítása. (Hány esetet hallunk, amikor a „szenvedő alany” egy nagyobb baleset vagy súlyos betegség következtében találja meg életcélját, lelki békéjét, akár az Istent?) Ha a leszálló egység olyat gondol, érez, cselekszik, amely veszélyezteti küldetését, az űrhajóról közbelép egy visszajelző, negatív visszacsatoló rendszer.
BETEG2Az első visszajelzés a közérzet. Az űrhajó a boldogsággal jelzi, hogy a leszálló egység kifogástalanul végzi kitűzött feladatát. A boldogság alanyi jogon járó üzemanyag. A boldogtalanság az első figyelmeztető jelzés.
A második visszajelzés a „véletlenek” (találkozások, balesetek, karambolok…) rendszere. Útjelző táblák, melyeket érdemes komolyan vennünk, elgondolkodnunk vajon mire figyelmeztetnek?
A harmadik visszajelzés a betegségek világa. A betegségek egy része azt jelzi, hogy nem rendeltetésszerűen használom a járművet. Bizonyos részeit nem használom, vagy túlhasználom. Amit nem használ egy élő rendszer, azt elkezdi lebontani. Amit túlhasznál az élő rendszer, azt igyekszik pihentetni, működését korlátozni. Mindkét esetben az illető szerv vagy testrész feladata ellátásában korlátozódik.
A betegség által „megtámadott” szerv is fontos jelzés. Pl. a térd az alázattal, a szív a szeretettel, a gyomor a megemésztéssel kapcsolatos dolgokra utalhat. Nagyon sok bölcsességet őriznek nyelvi fordulataink, szólásmondásaink: szívtelen, rosszmájú, epés, torkos, torkig van valamivel stb. Ezen utalások mentén beszélgetve a beteggel könnyen beindítható a valódi gyógyulás: az öngyógyítás.

Vagyis a betegség a legjobb barátunk. Ha megértjük a betegségünk által közvetített üzenetet, végrehajtjuk az általa kikényszerített változásokat, a betegség okafogyottá válik: megszűnik. Az öngyógyító folyamatok pillanatok alatt helyreállítják a szervezet egyensúlyát, az egész-séget, és életünk egy megújult, magasabb szinten folyhat tovább.

- lejegyezve Géczy Gábor (MAG közösség) nyomán

GONDOLKODJ EL, ÉS ★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!