Bio édesburgonya gofri. Gyorsan elkészíthető egészséges és egyszerű finomság az egész családnak.

Gyakran kívánunk meg valami finomságot, de nem mindig eheti ugyanazt a kisgyermekünk mint mi. Erre jó megoldás lehet az egyszerűen és gyorsan elkészíthető igazán ízletes bio édesburgonya gofri.

Hozzávalók:

(Természetesen bio összetevőkből.)

1 és fél bögre búzaliszt (lehet teljes kiőrlésű is)

1 bögre teljes kiőrlésű zabliszt

3 tk. sütőpor

1 tk. fahéj

1/4 tk só

2 tojás

1 bögre tej

1/2 bögre natúr joghurt

3 evőkanál kókuszolaj vagy vaj

10-12 dkg édesburgonya püré

2 evőkanál barna cukor

 

Elkészítés:

1. Egy nagy tálba keverjük össze a lisztet, a zablisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

2. A tojást, a tejet, a joghurtot, az olajat, a pürét és a barna cukrot mindaddig keverjük, amíg egységes masszát nem kapunk. Hagyjuk állni 10 percig.

3. Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet.

4. A kapott tésztából 2 evőkanálnyit kókuszolajjal vagy vajjal vékonyan megkent gofrisütőbe helyezünk. A fedelét lecsukva pár percig sütjük, míg meg nem kapjuk a kívánt „gofri” állagot.

5. Kiszedés után hagyjuk kicsit hűlni és máris felszolgálható.

Tippek:

Az édesburgonyát kb. fél cm-es szeletekre vágva sütőben is süthetjük a püréhez, ügyeljünk rá, hogy ne süssük keményre. A puha szeleteket összetörve kitűnő pürét kaphatunk.

A kapott masszát sütőben is kisüthetjük akár olaj vagy vaj nélkül is sütőpapírral bélelt tepsiben.

Édesburgonya helyett használhatunk almát, körtét, barackot vagy sütőtököt is.

 

Jó étvágyat!

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!