„16 éves koromban egyszer rokonoknál töltöttem az iskolai szünidőt egy alsó-ausztriai kastélyban, nem messze a híres búcsúhelytől, Mariazell-től. Nagynéném apja, egy hannoveri nagyiparos, gépgyárat épített a településen és bérbe vette a fél kastélyt a leánya számára. Összebarátkoztam a család újfundlandijával, egy bársonyos, lógófülű kutyával, amelynek Tasso volt a neve. A kutya érezte a vonzódásomat, mindenhova elkísért, bensőségesen szeretett engem. Amikor egyszer megint a parkban bolondoztam vele és lélekszakadva futottam a kastély felé, találkoztam egy idős, barátságos hölggyel, aki magához hívott és megállított: - Na, kislány – szólított meg – ki vagy te? Milyen szép hajad van! - Nem, nem – ellenkeztem – már nem szép, hullik. Már egy hajklinikán is voltam emiatt. A nő a kezébe vette szőke copfomat. - Meg kell akadályozni, hogy ez a szép haj kihulljon! Látod, itt van a bojtorján. Ásd ki a gyökereket, alaposan főzd meg, majd ezzel mosd meg a hajad. Meglátod, hogy segít. Nem fog többet hullani a hajad.

Így kezdődött Maria Treben és a bojtorjángyökér életre szóló barátsága. A történet végére a fiatal Maria hajhullása megszűnt, sőt, hajszálai megerősödtek. Innentől kezdve nagy becsben tartotta ezt az értékes gyógynövényt, házi patikájából sosem hiányozhatott. Folyóparti sétái során kiásta a friss gyökereket, majd óvatosan megtisztította őket a rájuk tapadt földtől. Egy hajmosáshoz 100 gramm gyökeret készített elő. Hideg vízbe áztatta, majd másnap, a hajmosás előtt pár percig forralta. Ezzel a főzettel őrizte meg dús, erős hajkoronáját élete végéig.
A mai világban azonban a legtöbben nem tehetik meg, hogy saját maguk ássák elő a természet kincseit a földből, hogy aztán főzeteket, kivonatokat készítsenek belőlük. A szép és egészséges hajról azonban senkinek nem kell lemondania, hiszen az „Original nach Maria Treben” márkanév alatt két különböző típusú, bojtorjángyökér tartalmú termék is található.

Bojtorjángyökér-csalán kivonat

A bojtorjángyökér csalánnal gazdagított kivonata gyakorlatilag valamennyi hajprobléma esetén bevethető, legyen szó korai zsírosodásról, korpásodásról, vagy hajhullásról. A benne található illóolajok segítik a fejbőr regenerációját, a hajtövek megerősödését és segítenek megelőzni a hajhullást. Élénkíti a fejbőr vérkeringését, gyorsabb munkára ösztökélve ezzel a hajhagymákat, melynek köszönhetően a haj gyorsabban nő.
A csalán, hasonlóképp a bojtorjángyökérhez, a legerősebb gyógynövények egyike, ha hajápolásról van szó. Amellett, hogy fertőtlenít és megakadályozza a korpásodást, valamint az idő előtti zsírosodást, kovasav tartalma kiválóan erősíti a hajat, a hajhagymáktól egészen a hajszálak legvégéig.
E két rendkívül értékes gyógynövény erejét egyesíti magában az eredeti Maria Treben termékek égisze alá tartozó Bojtorjángyökér-csalán kivonat. Alkalmazása egyszerű: néhány cseppet kell felvinni a fejbőrre (lehetőleg hajmosás után), majd könnyedén bemasszírozni.

Bojtorjángyökér sampon

A Bojtorjángyökér sampon szintén abban segít, hogy a szép és egészséges haj ne csupán álom legyen. Hatékonyabbá teszi a hajápolást és regeneráló hatással van a fejbőrre. Illóolajainak hatóanyagai pozitívan hatnak a hajgyökérre és a haj növekedésére. Kiválóan alkalmas a hajhullás csökkentésére, a gyenge, törékeny haj erősítésére, a zsíros fejbőr kezelésére. Gombaölő hatású, egyúttal szabályozza a fejbőr baktérium-flóráját.
A Bojtorjángyökér sampon, a bojtorjángyökér kivonata mellett az alábbi természetes hatóanyagokat is tartalmazza:
- orvosi zsályalevél kivonat
- kölesmag kivonat
- molyhos nyírlevél kivonat
- kamillavirág kivonat
- vörös kínafa kivonat
- közönséges komló kivonat
- kislevelű hársvirág kivonat
- csalánlevél kivonat
- teafalevél kivonat
- mezei zsurló kivonat

Ph-semleges, tisztán természetes anyagokat tartalmazó sampon!

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!