Sokan teszik ezt, pedig nem kellene!

Legalább napi 8 pohár víz szükséges ahhoz, hogy hidratáltak maradjunk. Viszont vannak olyan emberek, akik ennek a mennyiségnek a felét sem tudja meginni egy nap, ami hatalmas nagy probléma. Van, aki egy üveg vizet tesz maga elé mind a munkahelyen, mint az otthonában, de akad olyan is, aki bizonyos időközönként állít be ébresztőt, hogy jelezze: “Inni kell”. Ám a legtöbben egy pohár vizet teszünk magunk mellé, hogy reggel az ivás legyen a legelső dolgunk, amint kinyitjuk a szemünket. Ez viszont nagy hiba. A mai cikkünkben 6 okot hoztunk el, hogy miért nem célszerű a pohár vizet este magunk mellé tenni.

 

1, Idegen dolgok kerülhetnek a vízbe

Ha nyitott szájú pohárba öntünk vizet és azt magunk mellé tesszük mondjuk az éjjeli szekrényre, akkor biztosra vehetjük, hogy reggelre olyan dolgok lesznek benne, amiket nem szívesen innánk meg. Előfordulhat, hogy szúnyogok, legyek, vagy muslincák is belerepülhetnek, de az sem kizárt, hogy por és egyéb dolgok kerülnek bele.

 

2, Más lesz az íze

A csapvízben klór található, ami a fertőtlenítésért felelős. Ha ilyen vizet töltünk este a poharunkba, akkor a klór szép lassan el fog párologni a vízből, s ennek következtében megváltozik annak íze. Bizonyára te is jártál már úgy, hogy reggel belekortyoltál a vízbe és furcsa íze volt, nos, most már tudod, hogy ez volt az oka.

 

3, Tökéletes hely a baktériumok számára

Egyetlen korty víz elfogyasztásával is baktériumok millióit tudjuk a szánkból a pohárba juttatni. A nedves közeg pedig köztudott, hogy tökéletes a baktériumok elszaporodásának. Ha éjszaka belekortyolunk a vízbe, akkor reggelre még több baktérium lehet a vízben, mint amennyi eredetileg benne volt.

 

4, Tűzveszély forrás

Sokunknak van az éjjeliszekrénye közelében egy konnektor, amire általában éjszaka dugjuk rá a mobiltelefonjainkat. Ha nyitott szájú vizespoharat rakunk a készülék mellé, és az éjszaka folyamén valahogy sikerül félálomban meglöknünk és kiborítanunk, akkor rövidzárlat, de akár tűz is kitörhet, ezért jobb vagy máshol tölteni a telefonunkat, vagy a konyhában lefekvés előtt elfogyasztani az utolsó pohár vizet.

 

5, A víz savas lesz

Ha nyitott szájú vizespoharat teszünk magunk mellé az éjjeliszekrényre, akkor fontos, hogy tudjuk a víz ilyenkor kis mennyiségű szén-dioxidot képes magába szívni, ami megváltoztatja annak pH értékét. Ennek tükrében a víz enyhén savas lesz, ami persze nem befolyásolja negatívan az egészséget, ám meg tudja változtatni az ízét, ami reggel kicsit sem kellemes.

 

 

6, Zavaró lehet alvás közben

Van, hogy az álom nem jön olyan könnyen a szemünkre, mint szeretnénk, ilyenkor pedig akaratlanul is elkezdhetünk inni, ami azért is rossz, mert ezáltal gyakrabban kell kimennünk a mosdóba. A folytonos WC-re járkálás negatívan érinti az alvási ciklusunkat és megfoszt a kellemes és nyugtató éjszakai alvástól. Ennek tükrében reggel nyúzottan, kimerülten és fáradtan ébredhetünk.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!