Kutatók is felfigyeltek arra, hogy milyen pozitív hatása van a szív- és érrendszerre.

Egy tudományos lapban megjelent friss kutatás szerint a mangó fogyasztásával akár két órán belül levihetjük a magas vérnyomást.

A tanulmányban posztmenopauzális nők fogyasztott napi 330 gramm mangót két héten át. Az orvosok folyamatosan mérték a nők pulzusát, vérnyomását, elemezték a vérképüket és a leheletüket is. Végül arra jutottak, hogy két órával a mangófogyasztás után esett a vérnyomása a résztvevőknek. 

A tanulmány szerzői a gyümölcs szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatását a benne található vegyületek (mangiferin, kvercetin, galluszsav) koncentrációjának tudták be.

A mangó fogyasztása ezzel együtt azoknak is ajánlott, akiknek alacsony a vérnyomása, a gyümölcs ugyanis valójában egyensúlyban tartja a vérnyomást, de további kutatások szükségesek ennek megállapításához.

Ha a vérnyomáscsökkentő tulajdonsága nem lenne elegendő érv a gyümölcs fogyasztására, akkor tegyük hozzá, hogy magas alfa-karotin, béta-karotin, lutein- és zeaxantintartalmának köszönhetően erősíti a szemet és ezzel együtt a látást. Ráadásul egy mangóban 77 mg Omega-3 zsírsav van, amely segít csökkenteni a gyulladást a szervezetben, serkenti az agy és az immunrendszer működését és véd az ízületi gyulladások kialakulásától.

Fontos! A mangó nem váltja ki a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, azok használatáról mindig egyeztessünk kezelőorvosunkkal.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!