Ön is kidobja? Hát rosszul teszi!

Rengeteg mindent készíthetünk a tojásokból, de egy biztos, hogy a héjuk szemét! Vagy mégsem?

 

Műtrágya növények számára

A legjobb műtrágya a növények számára mi valójában nem is az mivel egészen Bio..

Nincs vele sok tennivaló, főzzük meg a tojáshéjat, a fehérje leválik róla, szárítsuk meg. Törjük össze, mozsárban apróra, de ha nem akarunk vele bíbelődni, csak fogjunk egy zacskót rakjuk bele és törjük apróra!

Szórjuk meg a növények tövét és locsoljuk meg!

Paradicsom, paprika, padlizsán gyakran betegednek meg kalcium hiány miatt, ezzel segíthetünk ezzel a műtrágyával.

 

Erősíti a szervezetet és frissíti a vért

Miután felhasználtunk öt tojást, a héjakat ne dobjuk ki, alaposan mossuk meg, majd törjük darabokra, és adjuk hozzá 3 liter vízhez. A keveréket tegyük a hűtőszekrénybe, majd hét nap után igyunk meg belőle naponta 2 csészével. Hogy kellemesebb legyen az íze, adhatunk hozzá egy-egy kevés citromlevet.
 

Az egészséges pajzsmirigyért

8 tojás héját törjük apró darabokra, majd adjuk hozzá 2 citrom kicsavart levét. Hagyjuk a hűtőben állni 3-4 napig, majd keverjünk hozzá egy fél kg. mézet. Tároljuk ismét 7 napig a hűtőben, majd együnk naponta háromszor egy-egy teáskanállal belőle. Mindig evés után fogyasszuk.
 

Gyomorhurutra vagy fekélyre

Négy tojás héját őröljük teljen porszerűvé, keverjük össze két evőkanál citromlével, majd amikor a héjak megpuhultak, keverjünk hozzá 100 ml meleg tejet. Ezt a keveréket fogyasszuk naponta kétszer, reggel éhgyomorra, és este lefekvés előtt.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!