Rémisztő mik telepedhetnek meg az ágyneműnkben!

A hét minden napján fürdünk, fogat mosunk, cseréljük fehérneműinket, rendszeresen mossuk ruháinkat. Tiszta evőeszközökkel eszünk, de miért hanyagoljuk el az ágyneműnk tisztántartását, mikor életünk akár harminc százalékát a hálószobánkban az ágyban töltjük?!

Philip Tierno, a NYU Orvostudományi Egyetem mikrobiológiai és patológiai szakának professzora röviden összefoglalta, mi történik, ha nem mossuk rendszeresen az ágyneműt: temérdek különböző dolog halmozódik itt fel - beleértve az elhalt emberi bőrsejteket is. Ezek táplálékul szolgálnak a poratkák számára, amelyek széklete rendkívül allergén és komoly tüneteket okoznak.

A nem rendszeresen cserélt ágynemű tele lehet gombaspórákkal, penésszel, porral és más élősködőkkel, rovarokkal is - ami tovább ronthat az egészségünkön.

Sőt, az egyes baktériumtörzsek képesek a mosás ellenére is elszaporodni az ágyneműbe, ezért érdemes mindig magas hőfokon mosni ezeket. Bár az ilyen típusú baktériumok a bőrünkön élnek, ha elszaporodnak és a véráramba jutnak, akkor sok bajt okozhatnak.

Hetente váltsunk tehát ágyneműt és gondoskodjunk arról, hogy alaposan ki legyenek mosva.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!