Természetes és egyszerű megoldás.

1.Borsmenta illóolaj, és mosogatószer

Keverjünk el 3 pohár vizet, 1 evőkanál mosogatószert, és 1 teáskanál borsmenta illóolajat. Öntsük egy szórófejes flakonba, majd spricceljük be vele a kritikus területeket.

2.Fahéj

Szórjunk kis tálkákba őrölt fahéjat, a pókok nagyon nem kedvelik.

3.Menta illóolaj, pamut golyók

Formázzunk kis pamut, vagy vattagolyókat, mártsuk menta illóolajba, és helyezzük el a lakás különböző pontjaiba. A pókok nem szeretik az erőteljes illatot.

4.Gesztenye

Tegyünk a szoba sarkaiba, vagy a bejáratok mellé több gesztenyét. Olyan illóanyagot tartalmaz, melyet a pókok nem szeretnek.

5.Sós víz

Egy csésze meleg vízben oldjunk fel egy evőkanál sót, majd spricceljük be vele a pókokat, vagy a pókfészkeket.

6.Ecet

Keverjünk el egy kevés ecetet, és vizet, és ezzel spricceljük be a sarkakat a lakásban.

7.Citrushéjak

A pókok nem szeretik a citrushéjból kiszivárgó illóolajat. Fogjuk egy narancs, vagy egy citrom héját, és alaposan dörzsöljük be vele a sarokban a padlót, az ablak, és ajtókereteket. Bútorpolírozásra is használhatjuk, és még a szúnyogokat is távoltarthatjuk.

8.Cédrus

Vásároljunk cédrus fából készült ruhafogasokat, ezeket, ha beakasztjuk a ruhásszekrénybe, könnyen távoltartjuk a pókokat.

9. Dohány

Adjunk egy csésze vízhez egy kevés aprított dohányt, majd hagyjuk egy keveset ázni, majd spricceljük be vele a szobák sarkait, és a repedések mentén.

10. Kókuszolaj

⅓ rész kókuszolajat keverjünk el ⅔ rész vízzel, majd spricceljük be azokat a felületeket, ahol pókokat látunk, vagy úgy gondoljuk, hogy ott juthattak be a lakásunkba.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!