A tipikus férfias hajritkulás közvetlen kiváltó oka a tesztoszteronból képződő DHT hormon, amely a hajhagymák tápanyagellátását vészesen csökkenti, blokkolja. A hajtermelés az érintett területen egyre jobban romlik, ezért a hajszálak erősen elvékonyodnak, majd idővel nem képződnek újak, és ezzel fokozatosan megindul a haj ritkulása a homloktól a halántékok felé haladva, illetve a fejtetőn. Mivel a kopaszodás nem más, mint a haj lassú „éhenhalása”, a hormonális eredetű hajhullás a hajhagymák intenzív táplálásával jelentősen lelassítható, megállítható.

A természetes mértéket meghaladó hajhullás, hajritkulás sokakat érint. Nőknél a hajhullás leggyakrabban a hormonális változások időszakában jelentkezik, szülés után, vagy változókorban, de különböző okokból kifolyólag bármikor előfordulhat, akár makacs, súlyos formában is. A fizikai vagy lelki kimerültség, a stressz, a helytelen táplálkozás gyakran jár együtt hajhullással. A haj minőségének romlása, illetve mennyiségének csökkenése gyakorlatilag minden esetben a hajhagymák „éhező állapotára”  vezethető vissza, függetlenül attól, hogy a problémát hormonális-, vagy egyéb okok váltják ki. A hajhagymák ugyanis elégtelen tápanyag-ellátottság esetén idővel már csak egyre vékonyabb hajszálak termelésére képesek.

 

A B vitamin-család de ezen belül a B5 vitamin kimagaslóan fontos a haj növekedéséhez. Az élesztő gazdag forrása a
B vitamin-család szinte minden tagjának, ebben rejlik hatalmas hajregeneráló hatása.  A jelenlegi életmódunkkal az utóbbi 10-20 évben csak rontottuk saját szervezetünket, és hajunk, bőrünk erre nagyonérzékenyen reagált. Itt az ideje, hogy ezen most segítsél és állítsd vissza a megfelelő egyensúlyt szervezetedben a hajad egészségére.

Együnk diót, mogyorót!

Mivel vashiány is hajhulláshoz vezethet, ezért a vaspótlásról érdemes gondoskodni, a táplálékok közül a vörös húsok, a sötétzöld zöldségek, a dió- és mogyorófélék és a szárított gyümölcsök sok vasat tartalmaznak, így érdemes a segítségükkel is gátat vetni a hajhullásnak.

Szokjunk le a dohányzásról!

A cigaretta nem csak szívpanaszokat és rákot okoz, de a hajunk is rámehet a pöfékelésre. Az új kutatások szerint valószínűleg a hajhagymák vérellátását is ugyanúgy károsítja, ahogy a testen belül az ereket.

B vitamin

Jót tesz a bőrnek és a hajnak a b vitamin. Szedjünk minden reggel kapszula vagy pezsgőtabletta formában hogy megelőzzük a hajhullást, és energializáljuk a hajhagymákat. 

A ricinusolaj

A ricinusolajat gyógyszertárakban tudod beszerezni, általában kimérve kapható, és csak pár száz forintba kerül. Gyógyászati célokra is alkalmazzák, ugyanis hashajtó hatással rendelkezik. Emiatt adják kimérve, éppen ezért mondd meg, hogy a hajra szeretnéd alkalmazni.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!