Még nem sikerült feltalálni az örök fiatalság és szépség titkát, de abban mindenki egyetért, hogy a természetesség, egészség, kiegyensúlyozottság és harmónia a legdrágább kozmetikumoknál is jobban használ külsőnknek és belső közérzetünknek is. Az alábbiakban összeszedtünk három biztos tippet arra, hogyan őrizzük meg a természetes szépségünket és hogyan tartsuk magunkat fiatalon.

  1. Reggeli jóga.

Nem véletlen, hogy a nagy jógik életkorát még megsaccolni sem tudjuk. A rendszeres jóga fitten tartja a testet, éberen az elmét és fiatalon a bőrt. Az úgynevezett fordított ászanákat szokták fiatalító ászanáknak is nevezni.

  1. Kevesebb kalória, több tápanyag.

Abban egyetértenek a szakemberek is, hogy az öregedési folyamatokat sokkal könnyebb megakadályozni, mint visszafordítani. Ezért különösen fontos az egészség megőrzése. Minél korábban kezdünk el foglalkozni az öregedést gátló megoldásokkal, annál biztosabb a siker. Ügyeljünk arra, hogy a napi kalóriabevitelünk ne haladja meg az 1800-2000 kalóriát és az ételek, amiket fogyasztunk tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdagok legyenek.

  1. Sok alvás, kevés vacsora.

Szervezetünkben az éjszakai alvás folyamán nagyfokú sejtfrissítés zajlik. Ha túl sokat eszünk vacsorára, az emésztés mellett kevesebb energiánk jut erre a folyamatra, míg könnyű kis vacsora mellet, vagy a vacsora teljes elhagyásával mentesítjük a szervezetünket a táplálék-feldolgozás alól, így lesz elég energia az átfogó javító és regeneráló munkához. Könnyebben megszabadul a hibás sejtektől, fehérjéket képez, melyek kezdeményezik a védősejtek képzését. Tehát több energia jut az erős immunrendszer fenntartására és a „fiatalsághormonok” termelésére.

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!