Hozzávalók:
1,5 bögre egész mogyoróra (nem földimogyoró!)
1,5 bögre tej
3/4 bögre tejpor
1 kávéskanál méz
1 bögre törött étcsokoládé
1 bögre törött tejcsokoládé
csipetnyi só
A mogyorót 180 fokos sütőben pirítsd egy sütőpapírral bélelt tepsiben addig, míg a külső héjuk ropogóssá nem válik. Ez kb. 10 perc. Ezután dörzsölt le róla a héját, s robotgéppel még melegen pépesítsük össze. A lényeg, hogy valódi mogyoróvaj massza váljon belőle.
Ezt a lépést kihagyhatod, ha a boltban megveszed a mogyoróvajat.
Forrald fel a tejet, a tejport, a mézet, tedd bele a csipetnyi sót. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
A csokoládét gőz fölött olvaszd fel. Amikor már sima, az olvadt csokit keverd hozzá a péppé darált mogyoróvajhoz, majd öntsd hozzá a meleg tejet. Addig keverd, míg tökéletesen egyenletessé válik a massza.
Öntsd befőttesüvegekbe. Kihűlés után azonnal fogyasztható!
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK! ❤