Hozzávalók:

1,5 bögre egész mogyoróra (nem földimogyoró!)

1,5 bögre tej

3/4 bögre tejpor

1 kávéskanál méz

1 bögre törött étcsokoládé

1 bögre törött tejcsokoládé

csipetnyi só

A mogyorót 180 fokos sütőben pirítsd egy sütőpapírral bélelt tepsiben addig, míg a külső héjuk ropogóssá nem válik. Ez kb. 10 perc. Ezután dörzsölt le róla a héját, s robotgéppel még melegen pépesítsük össze. A lényeg, hogy valódi mogyoróvaj massza váljon belőle.

homemade0

Ezt a lépést kihagyhatod, ha a boltban megveszed a mogyoróvajat.

Forrald fel a tejet, a tejport, a mézet, tedd bele a csipetnyi sót. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
A csokoládét gőz fölött olvaszd fel. Amikor már sima, az olvadt csokit keverd hozzá a péppé darált mogyoróvajhoz, majd öntsd hozzá a meleg tejet. Addig keverd, míg tökéletesen egyenletessé válik a massza.

SONY DSC

Öntsd befőttesüvegekbe. Kihűlés után azonnal fogyasztható!

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!