Mérgek helyett permetezzük természetes védőanyagokkal rózsáinkat. Ezzel a módszerrel nekünk lesz a legtündöklőbb kertünk.

Ha a rózsa tavasszal kihajtott az új levelek és hajtások permetezésével megakadályozhatjuk a gombák okozta betegségek fellépését, mint a lisztharmat, rózsarozsda vagy a csillagpenész. Erre a célra kiválóan alkalmas a fokhagyma!

Recept:

20 gerezd fokhagymát forraljuk fel 1 liter vízben 15 percig, majd a főzetet hagyjuk 24 órát állni. Hígított vízzel (1:10 arányban) három napon át reggel, délben és este permetezzük le a rózsákat. 

Tipp:

 Illatos rózsánál a földbe is szúrhatjuk a fokhagyma gerezdeket permetezés helyett!

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!