A legjobb az, amit mi ültetünk...

Mindenki egészséges, vegyszermentes biozöldségekre vágyik.

1.    Telepítés előtt érdemes megmérni talajunk kémhatását, hiszen a növények más és más talajban érzik magukat jól. Ahol viszont optimálisan fejlődnek, leginkább ott ellenállóak a kártevőkkel szemben is.

2.    Mész hozzáadásával javíthatjuk a túl savanyú talajt, a lúgos, meszes talajok pH-ját istállótrágyával közelíthetjük a semleges érték felé. A zöldségnövények többsége a semleges talajt kedveli, a burgonya a savasabb, a káposzta- és babfélék pedig az enyhén lúgos talajban fejlődnek megfelelően. Az erősen lúgos közeget kevés növény tűri, de a fűszernövények (pl. rozmaring, kakukkfű, levendula) ott is jól érzik magukat.

Tipp: kertészetekben kapható pH-mérő gyorsteszt.

Tanács:

Műtrágya helyett használj biotrágyalét!

Készítsünk biotrágyalét például csalánból.

Elkészítés:

Szedjünk két nagy szatyornyi csalánt, a gyökereket eltávolítva tegyük hordóba, majd öntsük fel esővízzel. A trágyalé körülbelül két hét alatt összeérik, ezt locsoljuk a kultúrnövények tövéhez.

Figyelem! Bab, borsó, hagyma és fokhagyma esetében viszont ne használjuk!

Tipp: A biokertben feltétlenül fontos megoldani az esővíz tárolását, hiszen az esővíz értékesebb, mint a tisztított, klórozott vezetékes víz. Csak a hiányzó mennyiséget pótoljuk vezetékes vízzel.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!