A jó genetika, az egészséges táplálkozás, a stressz mentes élet persze sokat jelent e tekintetben, de van a japánoknak egy olyan szokása, amit generációról generációra örökítenek, és bizony ez az egyik híres eleme a „japán titok”-nak.

Ez a hagyomány pedig a vízivás, vagyis pontosabban a tudatos vízivás. Reggelente éjgyomorra nagy mennyiségű, hat és fél deciliter vizet fogyasztanak el három adagra osztva, 10 perces időközönként. Ezután lehet csak fogat mosni. Az utolsó pohár víz elfogyasztása után legalább 45 perccel szabad csak reggelizni. Emellett minden étkezés előtt háromnegyed órával és utána két órával szintén el kell fogyasztani egy-egy pohár vizet.

Hogy miért jó ez?

A japánok ritkán szenvednek magas vérnyomástól, kevés köztük a cukorbeteg, és igen ritka az elhízás is. A nagyobb mennyiségű víz a beleket megmozgatja, a méreganyagokat kimossa a szervezetből, gyorsítja az anyagcserét, hidratálja a bőrt és a belső szerveket.

Tehát rajta, tegyük mi is hagyománnyá a japánok módszerét! ★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!