Fagylalt nélkül nincs nyár, ezt tudjuk jól. Csak úgy roskadoznak a boltok polcai a finomabbnál finomabb fagylaltoktól, hűsítő desszertektől, szinte azt sem tudjuk, melyiket válasszuk. De vajon mit tehetünk, ha ételallergiánk van? Hogyan készítsük el gyermekeinknek, unokáinknak ezeket a finomságokat, ha nem fogyaszthatnak glutént, tejet, tojást?

A laktóz intoleranciával vagy tejfehérje-allergiával élőknek nem könnyű a fagylaltszezon, szinte igazi kihívás. A legtöbb helyen tejjel, tejszínnel készítik a fagylaltokat, ezért sokszor le kell mondaniuk a krémes finomságokról. Vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol már kaphatóak tejmentes fagyik, de ilyennel még ritkán találkozni, vagy alig akad egy-egy íz belőle. A legjobb döntés, ha a bolti termékek helyett otthon készítjük el a nassolnivalót, természetes hozzávalókból!

Hogy miért készítsd el otthon a fagyit? Erre számtalan okot tudnánk felsorakoztatni, de a legfontosabb, hogy csak az lesz benne, amit Te szeretsz, és a diétádnak megfelelően fogyaszthatsz! Büntetlenül ehetsz belőle bármennyit, nincs benne hozzáadott adalékanyag, színezék, cukor! Környezetbarát, hiszen nem termelsz vele hulladékot. Tápláló, minőségi, egészséges és elkészítése jó program a gyerekekkel! Természetesen a házilag elkészített fagyit nem csak nyáron fogyaszthatod, hanem egész évben igazi frissítő desszert!

A Vegital növényi italkészítők és fermentáló készülékek segítségével egyszerűen előállíthatod a fagyi alapját, amelyet csak formákba kell öntened és betenni a fagyasztóba. Készíthetsz például egy egyszerű kókusztejet, mandulaitalt, rizsitalt, vagy akár desszertitalt is. Gondolj bele, milyen érzés lehet fagyi formájában jéghideg zserbót vagy diós bejglit nassolni a kánikulában?
Ha azt szeretnéd, hogy a jégkrémed jótékony baktériumokat is tartalmazzon, akkor készíthetsz joghurt fagyit is a fermentáló készüléked segítségével. Díszítésként használhatsz félbevágott gyümölcsöket, magvakat, vagy friss fűszereket (menta, levendula, citromfű).
A készülékek használatában nagy segítségedre lehet Halászi Ildikó „Te(l)jes élet tej nélkül” című kézikönyve is, amely nem csak recepteket, gyakorlati tanácsokat, ötleteket ad az olvasónak a növényi tejhelyettesítők készítéséhez és a visszamaradt szűrlemény sütivé varázsolásához, de sorra veszi a felhasználható alapanyagokat, segédanyagokat is. Megtudhatod a könyvből, hogyan állapíthatod meg akár magad is, hogy a tej mely alkotóira vagy érzékeny. Ezzel a könyvvel felfegyverkezve már senkinek sem okozhat gondot fantasztikus - a még oly kritikus gyermekek elismerését is kiváltó - finomságokhoz jutni azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tejet fogyasztani, de egyszerűen, költségkímélően szeretnék azt pótolni.


Ebben az olvasmányos kötetben megismerhetjük a szerző, Halászi Ildikó történetét, aki személyes tapasztalatain keresztül mutatja be a tejmentes élet kihívásait, és azt, hogy vezetett ez az út a Vegital létrehozásához. Ráébreszt arra, hogy növényi italon nem csak a kókusztejet kell érteni, hiszen meglepően sok gabona, olajos mag és gumó alkalmas növényi „tej” készítésére. Mindegyik alapanyaggal más és más ízvilágú italt kapunk, és kedvünkre kísérletezhetünk, így találva meg azokat az italokat, amelyeket az egész család imádni fog.
Elérhető, környezetbarát, minőségi és egészséges. Szeretnél ilyen konyhát vinni?
Szeretnél egy olyan gépet, melynek mindennapi használatához egy lelkes csapat nyújt virtuálisan segítséget kipróbált receptjeivel és videóival? Cukor nélkül is édes, tej nélkül is krémes. A mesebeli tündéreknek varázspálcájuk, a konyhatündéreknek Vegital készülékük van, mert igazi ételeket igazi alapanyagokból lehet készíteni.

A Vegital webáruházban és a székesfehérvári szaküzletben mindent megtalálsz, ami a „mentes” ételek, italok elkészítéséhez kell, hiszen nemcsak növényi italkészítőkkel, hanem sokféle tejmentes, gluténmentes, cukormentes alapanyaggal is várnak mindenkit szeretettel.

www.vegital.hu

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!