A mellett, hogy finom, rengeteg jótékony hatása van!

Igazából csak a neve az, hogy 'gyömbérsör' valójában nincs alkohol tartalma, viszont rengeteg jótékony hatása van és isteni finom!

Mi kell hozzá?

1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz),
2-3 cm frissen reszelt gyömbér
fél citrom leve
1 fahéjrúd
méz ízlés szerint


Egyszerű ennek a nemes italnak az elkészítése. Hámozzuk meg a gyömbért és reszeljük, le minél apróbbra, adjuk hozzá a vizet a citrom levét, fahéjat vagy egy egész fahéj rudat. Ízesítjük mézzel ízlés szerint és kész is vagyunk.


A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezenkívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz. A gyömbér gyógyító hatásait élvezhetjük a friss vagy a szárított, őrölt gyömbérben, de fogyaszthatjuk ivólé vagy olaj formájában is. Aki szívesebben fordul a természetes orvosságokhoz betegségek kezelésekor, annak polcáról a gyömbér elengedhetetlen. Mivel elég ritkán jelentkeznek mellékhatásai, a gyömbért bárki nyugodtan fogyaszthatja, de azok, akik szívgyógyszert vagy magas vérnyomásra felírt gyógyszert szednek, előbb mindenképpen konzultáljanak az orvosukkal!

Miben segíthetünk nekünk ez a házi 'gyömbérsör'?

segít a vércukorszint szabályozásában
megnyugtatja a gyomrot
megelőzi és enyhíti a megfázás és influenza tüneteit
a menstruációs fájdalmakat enyhíti
ízületi gyulladások enyhítése
csillapítja a köhögést
segít a fogyókúrában

Forrás: www.tudasfaja.com

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!