A máriatövis gyógynövényből készült gyógyszerkivonat elsősorban a szervezet méregtelenítését végző máj munkáját támogatja, védve ezáltal ezt a fontos szervet, de számos más jótékony hatással is rendelkezik.

 

A máriatövisben található anyagok jótékony hatását már 2 ezer éve ismerik, a növény főként Dél-Európában őshonos, de egész Ázsia déli részén elterjedt. Májvédő hatásáról az elmúlt 50 évben sorra születtek különböző tanulmányok, így ma már ez az egyik legtöbbet használt gyógynövények egyike, amelyet a máj egészségére szednek az emberek.

Mire jó a máriatövis kivonatból készült gyógyszer?

  • lehet alkalmazni gombamérgezés esetén;
  • krónikus Hepatitis-gyulladás esetén;
  • az alkohol által kiváltott májcirózis esetén;
  • akut, virózisos Hepatitis esetén;
  • májfibrózis esetén;

A máriatövis magjaiban létezik egy bioflavonoid nevű hatóanyag, amit silymarinnak nevezett el a tudomány, ami egyébként három összetevőből áll: silybin, ilydianin, és silychristin.

A silymarint 50-70 százalékban a silybin alkotja, ami a tanulmányok szerint a legaktívabb komponens, ezért a szilimarin egy rendkívül hatékony természetes májvédő elem, amely segíti a vegyi, mérgező anyagok távozását a májból, mivel erős antioxidáns hatása is van, így véd a káros szabadgyököktől, a gyógyszerekből visszamaradó nehézfémektől.

Egy felnőtt ember számára a napi szilimarin dózis 280 és 800 mg közé tehető, de erről egy szakorvost kell megkérdezni.

Így készítsd

A magot 20 percig főzni kell kis lángon, ha őrleményt veszünk, azt csak áztatjuk kb. 20 percig. Éhgyomorra fogyasztandó! Utána zsírmentes reggeli!

 
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!