Az egzotikus növények olajainak gyógyhatásáról nap mint nap olvashatunk, ám kevesen tudják, hogy van egy növényünk, amely magasan felülmúlja ezeket. Olcsó és bárki számára elérhető, mégis alig ismerjük.

Ez az alulértékelt növény pedig a kender.

kenderA kendert gyógyhatása szinte felülmúlhatatlan. Az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavat. Kutatások alapján kimutatták, hogy a túlsúly egyik oka az elfogyasztott Omega-6 és Omega-3 zsírsav túl kicsi és aránytalan mennyiségű.

Az omega zsírsavak hiánya növelik az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, és az idegrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A különböző betegségek elkerülése érdekében fogyasszunk extraszűz, ökológiai gazdálkodásból származó kenderolajat. Csökkenti a magas koleszterinszintet Omega-3 és Omega-6 zsírsav tartalma miatt szabályozza a koleszterinszintet.

Enyhíti a cukorbetegséget

Bizonyos tanulmányok szerint a rendszeresen fogyasztott kenderolaj szabályozza a vércukor szintet, így megakadályozhatja a cukorbetegség súlyosbodását. Ezenkívül az anyagcserét is hatékonyan szabályozza.

Serkenti a memóriát
Az extraszűz olajoknak általában megvan az a tulajdonsága, hogy serkentik a memóriát, és jó hatással vannak az idegrendszerre is. Vásárláskor figyeljünk oda arra, hogy megfelelő minőségű, és megbízható olajat válasszunk. A kenderolaj serkenti a memóriát, javítja az idegrendszer egészségét, csökkenti az Alzheimer-kór, és a demencia kialakulásának esélyét.

Növeli az immunitást

Segíti helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, serkenti az immunrendszert, de nagyobb műtét, vagy hosszabb stresszes időszak után segíti helyreállítani a szervezet egyensúlyát.

Külsőleg alkalmazva: pikkelysömör ellen

Az érzékeny bőrűek a tusfürdőhöz keverjenek egy kevés kenderolajat, és A-vitamin olajat. Így nagyobb védelmet biztosíthatnak bőrük számára.
Kirepedezett sarokra
Az esti zuhanyzás után alaposan kenjük be a sarkunk egy kevés kenderolajjal, majd húzzunk föl egy tiszta pamut zoknit éjszakára. ★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!