Gondolkodtál már valaha azon, hogy frissítő íze mellett még mi mindenre lehet jó a mentalevél?

1. Megkönnyíti az emésztést

A borsmenta kitűnően enyhíti az emésztőrendszeri problémákat. Ha hasfájással vagy puffadással küzdünk, csepegtessünk pár csepp borsmentaolajt valamilyen folyadékba és fogyasszuk el. Ez az emésztési folyamatokat is felgyorsítja, így megkönnyíti az emésztőrendszer feladatát.

2. Enyhíti a megfázás tüneteit

Megfázással már mindenki küzdött, ezért mindenki számára ismerős lehet a pár napig tartó levertség, rossz közérzet, láz, torokfájás stb. A megfázás gyógyítására előállított termékek legtöbbje mentolt tartalmaz, és ez az anyag a mentalevélben és a borsmentaolajban is megtalálható. A mentol leginkább az eldugult orrüregekkel képes csodát művelni, de a többi tünetet is szépen enyhíti, így ha légzési nehézségekkel küzdünk, próbáljuk ki a borsmentaolajat.

3. Tápanyagokban gazdag

Az egészséges étkezés csodákra képes, csakúgy, mint a menta, hiszen olyan anyagokat tartalmaz, amelyet az átlagosnak számító táplálékokban nem, vagy nagyon kis mennyiségben találunk meg. A menta gazdag A vitaminban, ami elengedhetetlen a szemünk egészségének megőrzésében. Emellett antioxidánsokban is bővelkedik, ezért fogyasszunk gyakrabban friss mentából készült teát.

4. Jót tesz az agynak

Az egészség nem csak a test állapotán múlik, elménket is szinten kell tartani. Egy tanulmány szerint a beinhalált borsmentaolaj javítja a memóriát, ami segíthet szellemi frissességünk megőrzésében. A menta segít enyhíteni a szorongást is, így ha stresszesebb napokat élünk vegyük kézbe ezt a csoda olajat.

5. Enyhíti az IBS (Irritábilis bélszindróma) panaszait

Ez az emésztőrendszeri rendellenessége számos kellemetlenséget képes okozni: hasmenés, székrekedés, puffadás, görcsök. Kutatók viszont megoldást látnak a borsmentaolajban, hiszen megfigyeléseik alapján egy 4 hetes kezelés képes enyhülést hozni az IBS tüneteit illetően. Ezért ajánlott minél több mentateát fogyasztani.

 
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!