A természetes eredetű kozmetikumok iránt manapság nagy a kereslet és folyamatosan nő. Egyre több vásárló próbálja elkerülni az átláthatatlan szintetikus összetevőket tartalmazó hagyományos kozmetikumokat.

A vegán kozmetikum azt jelenti, hogy nincs benne semmi állati eredetű alapanyag. Sem méz, sem tej, sem méhviasz, sem lanolin. Vannak, akik abszolút vegán kozmetikumokat keresnek. A vegán szemléletmód elterjedésével a szépségipar is felismerte a növekvő keresletet a vegán termékek iránt.  Aki vegán, jól tudja, hogy nem csak a teljes növényi étrendre hat ki annak a vonalnak a filozófiája, amit képvisel.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon a vegán szépségápolási cikkek vannak-e olyan jók, mint hagyományos társaik? Igen, ezek a termékek nagyon jók. De a vegán kozmetikumok nem automatikusan természetes eredetűek! A vegán kozmetikumok számos olyan szintetikus összetevőt tartalmazhatnak, amelyek a hagyományos kozmetikumokban is előfordulhatnak. Ezek egyszerűen állati eredetű összetevő mentesek.

A natúrkozmetikumok többsége vegán, ami azt jelenti, hogy nincs benne semmi állatból származó dolog, de kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. De mit is jelent az állatkísérlet? Azt jelenti, hogy az adott kozmetikumot kipróbálták állatokon, így tesztelték azok hatását Az állatkísérlet mentes pedig azt jelenti, hogy nem végeztek állatkísérleteket a kozmetikum előállítása, tesztelése során.  A natúrkozmetika fogalma viszont nem csak a vegán elnevezésre terjed ki, hanem azt jelenti, hogy nem tartalmaz semmilyen káros kémiailag előállított összetevőt. A natúrkozmetikumok olyan arc- és testápolási készítmények, melyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat használnak. A natúrkozmetikumok összetevői: hidegen sajtolt, teljes értékű növényi olajok, növényi vajak, értékes gyógynövényes és virágvizek, természetes eredetű emulgeátorok, természetes gél képző, növényi kivonatok, vitaminok, esetenként kevés, állatok által előállított összetevő (pl. méhviasz, lanolin).

Mi az előnye a natúrkozmetikumoknak?

Nem tömítik el a bőr pórusait, segítik a bőr természetes megújulását, rugalmasságának megőrzését, semmilyen káros anyag nem kerül a bőrbe a kozmetikumon keresztül, ökológiai lábnyomuk kisebb, kevésbé szennyezik a környezetet. De egy natúrkozmetikum tartalmazhat állati eredetű összetevőt is. Mert milyen jó is egy kecsketejes szappan az ekcémás bőrre! Vagy egy körömvirágkrém, ami méhviasszal készült. Mi nem lehet benne tehát, ha vegán? Nem lehet benne, méz, méhpempő, tejek, joghurtok, mascarpone, méhviasz, lanolin, tojás, ámbra, zselatin és kollagén. Az állati eredetű termékek közül talán az egyik legfontosabb a kecsketejes szappan, vagy a babaápolásnál a lanolinos popsi krém. A lanolin a tisztított gyapjúzsír, nincs is jó szaga, de hatása felülmúlhatatlan. A kecsketejes szappanok pedig olyan hatással vannak a problémás bőrre, hogy nem lehet vegán verziót elkészíteni..

Jók-e az állati eredetű alapanyagok?

Persze, nagyon sok jó dolog van, ami nem növényi. Pl. a méhpempőt nem lehet mással helyettesíteni, míg a méhviaszra van más növényi viasz, és a lanolinra is kitalálták már a vegán lanolint, azaz a lanolin pótlót. Mi natúrkozmetikumokat készítünk, így termékeinkben előfordulnak állati eredetű összetevők is. Szappanjaink között is találsz marhafaggyúval vagy sertészsírral, kecsketejjel, vagy mézzel készült változatot is. Termékeink 99%-a természetes, natúr, és egyúttal vegán is, hiszen mi sem használunk állati eredetű kollagént, vagy keratint. Termékeinket magunkon teszteljük, az állatkísérleteket mélyen elítéljük. Véleményünk szerint egy natúr kozmetikum legyen állatkísérlet-mentes, de nem feltétel, hogy az csupán növényi összetevőket tartalmazzon.

Nézz körül a webshopunkban, találsz magadnak kiváló fürdő, arc- és testápolási terméket vegán és natúr területen

Hornicsek Károlyné Mária kozmetikumtervező

Fiore Kozmetikumok
Termékeink megrendelhetők honlapunkon:
fiorecosmetics.hu
Telefonszám: 36-70/3700-227

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!