Elkészítés:
- 20 dkg amarant
- 8 ek méz
- fahéj
Az amarantot alacsony hőmérsékleten vagy kis lángon, egy magasabb falú edényben kipattogtatjuk. Ügyeljünk, hogy ne kapjon oda, ezért folyamatosan rázzuk, kevergessük. Miután kipattogott keverjük össze a mézzel és fahéjjal. Formázunk belőle ízlés szerinti nagyságú golyókat és hűtsük le.
Tipp: Az amaranthoz jól illik a darált mák, de adhatunk hozzá karobport is. Elfogyasztás előtt a kész golyókat kipattogtatott kókuszreszelékbe vagy pirított szezámmagba is forgathatjuk.
Az elkészült finomságnak nagyon magas a kálium, kalcium, foszfor- magnézium, cink és vastartalma. Ráadásul 100 gramm amaránt csak 56 gramm szénhidrátot tartalmaz, ami lényegesen kevesebb, mint más gabonákban. Más gabonáktól eltérően az amarant aszkorbinsavat is tartalmaz.
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK! ❤