Íme egy különleges meleg szendvics, aminek a tésztája sok minden egyéb finomsághoz felhasználható. A lepénykéket külön-külön is ízesíthetjük bármivel vagy leönthetjük akár juharsziruppal is ha nem akarunk szendvicset készíteni belőle. Rengeteg lehetőség, egyszerű és gyors elkészítés.

Szedvicslepény kókuszlisztből.

Hozzávalók:

1 nagy tojás
1 evőkanál kókuszliszt
1 evőkanál parmezán sajttal (opcionális)
1/8 teáskanál szódabikarbóna
1/8 teáskanál sütőpor
2 csipetnyi tengeri só
2 evőkanál tej vagy tejszín

és bármi amit egy szendvicsben szeretünk, de a sajtot ne hagyjuk ki!

A szendvicsfeltéteken kívül mindent öntsünk össze, keverjük addig, amíg csomómentes nem lesz. Hagyjuk pár percig állni a kapott tésztát. Serpenyőben olvasszunk egy-két evőkanál vajat (Ökológiai, helyi.) és öntsünk bele két kis szendvics méretű 'palacsintát'. Hagyjuk kicsit szétterülni. Amikor a széle már kezd megbarnulni, mindkettőt fordítsuk meg. Tegyük a sajtot és minden egyéb szendvics alapanyagot (paradicsom, paprika, saláta, felvágott, de ne legyen túl sok ráhalmozva) az egyik lepényre, majd tegyük a második lepényt a tetejére a még nem teljesen megpirult oldalával felfelé. Ha az alsó barna, fordítsuk meg egyben az egészet. Várjunk amíg a sajt megolvad a szendvicsünkben. Ez a recept 2 szendvicslepénynek megfelelő mennyiséget tartalmaz, de az adagokat duplázva bármennyit készíthetünk belőle.

Nem ropogós. Kiváló az íze és csodálatosan kenyérszerű a textúrája.

Tipp:

Sajttal, rántottával, tojáslepénnyel töltve nagyon finom!

A készülő lepények megkenhetők pestoval, de kipróbálhatjuk édes töltelékkel, lekvárral is.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!