Az édeskömény tea nem csak kismamáknak való! A számos egészségügyi problémára hasznos lehet. Az édeskömény magjai gazdagok ásványi anyagokban és vitaminokban, például A-, C-, és B-vitaminokban, valamint kalciumban, vasban és káliumban is.

A köztudatban, mint a tejelválasztást elősegítő egyik legjobb gyógynövény szerepel, de az édeskömény ennél sokkal többet tud. Teaként elkészítve akár minden nap fogyasztható.

Az édeskömény tea elkészítése nagyon egyszerű.
Csészénként 2-3 tört édeskömény magot kimérve öntsünk le adagonként 3 dl vízzel. fedjük le ás hagyjuk állni 10 percig. Szűrjük le a teát egy szűrőn vagy szűrőpapíron. Ha szeretnénk, adjunk hozzá ízlés szerint mézet vagy citromot.


Az édeskömény tea számos egészségügyi probléma kezelésében segíthet, többek között:
1.  Emésztési problémák, például puffadás, bélgázok, émelygés, gyomorrontás és hasmenés. Ha túl sokat ettünk, vagy nagyon rossznak érezzük a gyomrunkat, langyosan fogyasszuk, sohasem forrón!
2.  Menstruációs problémák, például menstruációs görcsök és fájdalmak. Forrón, ízesítés nélkül fogyasszuk.
3. Stressz és szorongás, valamint általános nyugtató hatás. Kevés mézzel ízesítve, röviddel lefekvés előtt fogyasztva, elősegíti a zavartalan alvást is.
4.  Légzőszervi problémák, például köhögés és torokfájás. Forrón, vagy melegen fogyasztva mézzel ízesítve, lassan kortyolgassuk, érdemes gargalizálni is vele.
5. Immunrendszer erősítése, segítve a testet a fertőzésekkel és betegségekkel szembeni küzdelemben. Naponta 2 csésze tea javasolt, ízlés szerint ízesítve.

Az édeskömény tea fogyasztása általában a fenti egészségügyi problémák kezelésére javallott, tartósan fennálló panaszok esetén azonban érdemes orvoshoz fordulni.

 

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!