Nincsenek extra hozzávalók, nem kell órákig a konyhában állni! Csak egy egyszerű ötlet, és kész is a különleges desszert!



Töltött alma

Hozzávalók:

6 nagy alma
1/4 csésze dió
2 kanál méz
1/2 kiskanál fahéj
1/2 kiskanál vanília

A 4 legszebb almának levágjuk a tetejét, majd a belsejét kivájjuk: ezt fogjuk megtölteni. alma belseje joA másik két almát meghámozzuk, felkockázzuk. A kifájt alma-belsőt is felkockázzuk. alma belseje6Meglocsoljuk citromlével, beletesszük a mézet, diót, a fahéjat és a vaníliát. Alaposan összekeverjük, és púposan megtöltjük vele az almákat. alma belseje2Tegyük egy sütőtálba, melynek az aljára töltsünk egy kevés vizet. A sütőtálat fedjük le, vagy fóliázzuk be. Így kerüljön be a 180 fokos előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Vegyük le a fóliát, és süssük további 10-15 percig.

alma belseje3

TIPP: Pikáns íze lesz, ha almánként beleteszünk egy-egy kanál fehérbort is!

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!