Ha egy dolog nem működik jól, vagy valamiben hiányt szenvedünk, az egész rendszer működése felborul.

Testünk egy egységben működő bonyolult rendszer. Ha egy dolog nem működik jól, vagy valamiben hiányt szenvedünk, az egész rendszer működése felborul. 

A szervezet egyik legfontosabb vitaminja a B12-vitamin, amely elengedhetetlen a megfelelő anyagcseréhez, és a sejtműködéshez. A másik nagyon fontos dolog, hogy a B12-vitamin szerepet játszik a máj megfelelő működéséhez szükséges kolin termelődésében.

Ha a szervezetünk nem rendelkezik elegendő B12-vitaminnal, akkor az alábbi tünetek alakulhatnak ki.

1.Fáradtság

A B12-vitamin szerepet játszik a vörösvértestek termelődésében, és ezáltal a vér oxigén szintjéért is felelős. Ha nem kapunk elegendő oxigén dús vért, akkor állandóan fáradtságérzettel küzdünk.

2.Ízületi fájdalom

A B12-vitamin hiányban szenvedők idő előtti ízületi problémákkal, és reflex kieséssel szembesülhetnek.

3.Végtagzsibbadás

A B12-vitamin hiánya okozhat kéz-, és lábzsibbadást. Ha állandóan hangyák mászkálnak a végtagjainkban, keressünk fel egy szakembert.

4.Szapora légzés, gyors szívverés

Ha szapora légzés, és felgyorsult szívverés problémájával szembesülünk, mindenképp forduljunk orvoshoz, de lehetséges, hogy csak a B12-vitamin hiánya okozza a tüneteket.

5.Gyengeség

Izomgyengeséget, és szédülést okozhat a B12-vitamin hiánya.

6.Lassú anyagcsere

A B12-vitamin hiánya lelassítja az anyagcserét, ami túlsúlyt eredményezhet. A probléma akkor is kialakulhat, ha normálisan étkezünk.

7.Szemproblémák

A B12-vitamin hiánya látóideg károsodást okozhat, éppen ezért homályos látás, fényérzékenység, vagy kettős látás alakulhat ki.

8.Sápadt bőr

Ha a bőr hosszú időn keresztül, sápadt, élettelen, akkor lehetséges, hogy növelni kellene a B12-vitamin bevitelt. A B12-vitamin hiány esetében bilirubin szabadul fel a szervezetben, és ettől lesz sápadt a bőr.

★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!