Hozzávalók:
4 fej saláta
2 közepes burgonya
fél csésze hántolt köles
1 kiskanál tengeri só
2 csomó friss kapor
2 dl tejszín
kb 2 liter víz
2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
fél citrom leve
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fejessalátát leveleire szedjük, bő folyóvízzel átmossuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A vizet felforraljuk, először a felkockázott burgonyát, majd a kölest és a salátát tesszük bele.
Amikor a burgonya megpuhult, besűrítjük a tejszínben simára kevert tejszínnel, majd fűszerezzük.
Egyszer felforraljuk, lefedve kicsit állni hagyjuk.
Tálalás előtt citromlével ízesítsük.
A recept Csizmadia András- Kútvölgyi Mihály - Nyers Csaba: Gabonakonyha című könyvéből származik
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK! ❤