Ha mosószerrel mosunk, nemcsak a bőrünk érintkezik a vegyszeres ruhaneművel, hanem a mosópor részecskék ruhaszáradás után a levegőbe kerülnek. Használjunk mosódiót.

Aki már próbálta, az tudja, hogy nem csak pénzt spórolunk vele, és kíméljük környezetünket, hanem megszabadulunk olyan kellemetlen problémáktól, mint ekcéma, allergia. Régebben nap mint nap tapasztaltam, ha a ruhaszárítón frissen száradt ruhát ha kiráztam, szállt belőle a por. De milyen por? A mosópor! Nemcsak a bőrünk érintkezik a vegyszeres ruhaneművel, hanem a mosópor részecskék ruhaszáradás után a levegőbe kerülnek.

A mosódió 100%-ban természetes, allergén mentes .

Néhány tudnivaló a növényről:

Indiában és Nepálban már ősidők óta használják a mosódiót (Sapindus mukorossi), mint növényi mosószert. Az akár 15 méter magasra is megnövő mosódió-fa Dél-Indiából származik. Márciusban és áprilisban fehér virágok borítják a fát. A termés szüretelése szeptemberben és októberben történik. Az érett diók aranyszínűek és ragacsosak. A leszüretelt mosódiót megszárítják, a szárítás során színe vöröses barnává válik és ragacsossága alábbhagy.

Végezetül a diókat feltörik és héjukat pamut zacskókba csomagolják.
A fekete belső mag, sem étkezésre, sem mosásra nem alkalmas.

Hogyan mos a mosódió?

A dió héjában rejlő kissé ragacsos anyag a szaponin, egy szappanszerű természetes anyag. Mosás közben kioldódik belőle a természetes szappan. Ezáltal egy enyhe, szappanos oldatot kapunk.

Hogyan alkalmazzuk a mosódiót?
A kapott többször felhasználható zsákocskába tegyünk 6-8 fél apróra összetört mosódió-héjat, kössük be a zsák száját és helyezzük be a mosógépbe a ruhák közé. A mosást szokás szerint indítsuk el, ha kell előmosással.

A mosódiót öblítés alatt sem kell eltávolítani!

Öblítőre nincs szükség, a mosott ruha puha, és semleges illatú lesz. Akik nem szeretik, néhány csepp illóolajat tehetnek az öblítőtartályba.

Ha a mosódió- héj mosás után érezhetően ragad, akkor még felhasználható, néhány új dióhéj hozzáadásával. A mosódió kapható folyékony vagy porrá őrölt változatban is.
Fehérítés:
A mosódió nem fehérít, így szükség lehet fehérítő szerre: oxigénes fehérítő, mosószóda. Ezeket a termékeket újabban már együtt lehet vásárolni a mosódióval, köszönhetően a mosódió nagy népszerűségének.
Érdekesség:
Ha valaki kedvet kap, a mosódió Indiában tradicionális bőr – és hajápoló anyag, tisztálkodásra is alkalmas.

Kézi mosáshoz, finom anyagokhoz is kiváló, kb. 10 percig kell lassú tűzön forralni a mosódió héjakat (6-8 fél), utána az oldatot vízbe öntve megszokott módon moshatunk.


Ha nincs időnk bajlódni, kapható folyékony mosódió is.

 

zp8497586rq
★★★ KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ▼ KÖSZÖNJÜK!